چه غذاهایی برای بیماران دیابتی مناسب هستند؟


مسئول تغذیه بزرگسالان در دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: بر خلاف عقیده عموم، خرید یا تهیه غذاهای مخصوص بیماران دیابتی لازم و ضروری نیست و افراد مبتلا بایستی روزانه به شكل متنوع ازگروه های مختلف مواد غذایی استفاده كنند تا مواد معدنی و ویتامین ها به مقدار كافی به بدن آنها برسد.

لقمه: دکتر پریسا ترابی گفت: بر خلاف عقیده عموم، خرید یا تهیه غذاهای مخصوص بیماران دیابتی لازم و ضروری نیست. بیمار دیابتی می تواند و باید از انواع غذاهایی که سایر اعضاء خانواده استفاده می کنند مصرف نماید البته قند و شکر و تمام مواد غذایی حاوی این مواد مستثنی هستند.

وی ادامه داد: معمولا بیمار دیابتی بعد از مدتی نسبت به مصرف غذاهای شیرین بی میل می شود و با آموزش می تواند سایر غذاهای متنوع و در دسترس را جایگزین یکدیگر نماید.

استفاده از فهرست جایگزینی غذا نه تنها سبب آشنایی با مقدار انرژی و مواد مغذی اصلی موجود در هر واحد می شود بلکه کمکی در انتخاب انواع غذا در خانه یا رستوران خواهد بود.

مسئول تغذیه بزرگسالان در دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در خصوص تغذیه افراد مبتلا توصیه کرد: افراد مبتلا بایستی روزانه به شكل متنوع ازگروه های مختلف مواد غذایی استفاده كنند تا مواد معدنی و ویتامین ها به مقدار كافی به بدن آنها برسد و سعی شود به اندازه كافی مواد نشاسته ای، انواع سبزی و ماست و شیر را مصرف كنند و روزانه از مواد پروتئینی نیز استفاده نمایید.

وی افزود: در هر وعده غذایی باید حداقل از هر3 گروه غذایی مختلف استفاده نمایند؛ برای مثال ساندویج تخم مرغ كه در آن گوجه فرنگی، كاهو و جعفری استفاده شده باشد و مواد غذایی كه روزانه مصرف می كنند به 3 وعده اصلی و 3 میان وعده تقسیم نمایند و توجه داشته باشند که غذا خوردن منظم در تنظیم میزان قند خون اثر زیادی دارد به خصوص اگر قرص یا انسولین مصرف می كنند.

دکتر پریسا ترابی ادامه داد: گنجاندن سبزی ها و میوه ها به مقدار كافی در غذای روزانه را نباید فراموش کرد و به هنگام طبخ غذا از نمك كمتری استفاده كرده و سعی کنند كه پس از پخت، نمك به غذا اضافه نکنند و از گیاهان معطر و ادویه های فاقد نمك برای طعم دادن به غذا استفاده کرده و از غذاهای كنسرو شده كه طی فرآوری در صنایع غذایی، نمك به آنها افزوده می شود كمتر استفاده شود.

وی افزود: مصرف هفتگی تخم مرغ را به حداكثر3 بار در هفته محدود كرده و به هنگام مصرف روغن، هیچ گاه روغن را در ظرف سرازیر نكنید و حتما از پیمانه برای استفاده از روغن استفاده كنید.

مسئول تغذیه بزرگسالان در دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: مصرف روزانه 8-6 لیوان مایعات غیر شیرین (ترجیحاً آب) توصیه می شود و سعی كنید وزن مطلوب خود را حفظ نمایید. مغزهای گردو، بادام و... در گروه چربی ها قرار می گیرند و هر واحد آنها برابر 2 قاشق غذا خوری است.


نقل از :سلامت نیوز

کد: 536 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ دوشنبه ۲۱ آذر بازدید: 11524 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
2 اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
3 توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
4 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
5 هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن
6 مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد ۱۴۰۲ جمعه ۶ بهمن
7 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
8 کنار گذاشتن نسخه آمریکایی از صنعت دام و طیور ایران ۱۴۰۲ شنبه ۴ آذر
9 مقدار مجاز مصرف نمک در افراد بالای ۵۰ سال و کودکان ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
10 چگونه غذای سالم بخوریم/ راهکارهای کاهش مصرف نمک و چربی ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
11 تغذیه فصل پاییز/ مزاج سرد و خشک چه بخورد؟ ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر


نظرات


منیره

عالی بود ممنون

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بالاخره ته دیگ بخوریم؟ سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت اعلا...

  رژیم پرچربی رفتار و احساس را تغییر می‌دهد محققان کانادایی اعلام کردند که خوردن غذاهای چرب و ...

  رژیم خیلی کم‌چـرب هم عارضه دارد! متاسفانه بسیاری از افراد در جامعه تنها چربی رژیمی ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با زمان مصرف ویتامین‌ها و مکمل‌ها مصرف مکمل‌های ویتامین آداب خودش را دارد. شما نمی‌توانید در هر ساعت از روز و به هر شکل که خواستید ویتامین را مصرف کنید.
حدود 35 درصد از مطالبات کشاورزان به ازای فروش چغندرقند به کارخانه‌ها پرداخت شد پایگاه خبری لقمه: دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر با بیان اینکه ۶۵ درصد از مطالبات چغندرکاران پرداخت نشده است، گفت: در صورت دریافت ۲۰۰ میلیارد تومان طلب صنایع از دولت، مطالبات معوق کشاورزان پرداخت می‌شود.
چاقی در کودکی زمینه ساز بروز همه این بیماری‌ها پایگاه خبری لقمه: رئیس پنجمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی ایران گفت: سن ابتلا به عوارض ناشی از چاقی (دیابت و فشارخون) به حدود ۱۰ تا ۱۹ سال رسیده است.
آشنایی با قارچ سمی که جان 15 نفر را گرفت/ معرفی «فرشته نابودگر» پایگاه خبری لقمه: قارچ سمی که این روزها بسیاری از هموطنان مان را راهی بیمارستان کرده و جان 15 نفر را گرفته است، «فرشته نابودگر» نام دارد که شباهت بسیاری به قارچ خوراکی سفید رنگ دارد.