دستورالعمل کشوری تغذیه سالم در مدارس ابلاغ می‌شود/ چیپس و پفک ممنوع


مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: دستورالعمل جدید تغذیه سالم در مدارس تهیه و به زودی ابلاغ می‌شود. در این دستورالعمل توزیع برخی اقلام غذایی از جمله چیپس، پفک و سوسیس و کالباس در مدارس ممنوع است.

به گزارش لقمه، زهرا عبداللهی در گفت‌وگویی در مورد آخرین وضعیت دستورالعمل تغذیه مدارس اظهار داشت: کارهای کارشناسی این دستورالعمل آماده شده و بناست تا طی جلسه مشترکی این دستورالعمل با عنوان دستورالعمل کشوری پایگاه تغذیه سالم در مدارس به امضای معاون بهداشتی وزیر بهداشت و معاون سلامت وزیر آموزش و پرورش برسد و سپس به سراسر کشور ابلاغ شود.

بوفه مدارسی که آیین‌نامه را رعایت نکنند بسته می‌شود

وی در پاسخ به اینکه نحوه نظارت بر بوفه مدارس از این پس چگونه خواهد بود و آیا در این آیین‌نامه راهکاری بر آن دیده شده گفت: مسئولان مدارس مسئول اجرای این برنامه هستند و در کنار آن بازرسان بهداشت محیط نیز به صورت دوره‌ای از پایگاه‌های تغذیه مدارس (بوفه) بازدید خواهند کرد تا بر کیفیت غذاها و بهداشت محیط نظارت کنند.

عبداللهی تصریح کرد: در صورت مشاهده موارد خلاف آیین‌نامه مسئول مدرسه باید پاسخگو باشد و در صورت بی‌توجهی پایگاه تغذیه مدارس بسته خواهد شد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت به مفاد دستورالعمل جدید اشاره کرد که بهداشت محیط مانند کاشی کاری کف و دیوار ها باید رعایت شود و کارکنان بوفه مدارس باید لباس‌های فرم بهداشتی در بوفه مدارس بپوشند.

توزیع غذای گرم تنها در ظروف یکبار مصرف گیاهی

وی ادامه داد: همچنین در مورد توزیع غذای گرم باید غذاها به صورت کم‌چرب، کم نمک و در ظروف یکبار مصرف گیاهی تهیه و توزیع شود و تنها مدارسی که گواهی بهداشت و سلامت داشته باشند امکان تهیه غذا گرم را دارند.

توزیع چیپس،پفک و سوسیس و کالباس ممنوع

این متخصص تغذیه به لیست غذاهایی که امکان توزیع د مدارس را دارند اشاره کرد و گفت: در این آیین‌نامه لیست غذاهای غیرقابل عرضه تعیین شده و توزیع ساندویچ سوسیس و کالباس، فلافل، سمبوسه ممنوع است. همچنین انواع همبرگرهای فاقد بسته‌بندی و مجوز نیز ممنوع بوده و فقط ساندویچ‌های صنعتی سالم مانند ساندویچ تخم‌مرغ و مرغ آن هم نه به صورت فله‌ای امکان‌پذیر است.

عبداللهی اضافه کرد: همچنین توزیع انواع چیپس و پفک، بستنی یخمک، نوشابه‌های گازدار، آدامس حاوی مواد قندی، انواع شیرینی و آب‌نبات‌هایی که به دندان می‌چسبد در بوفه مدارس ممنوع است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: بوفه مدارس می‌توانند مواد غذایی مفید حاوی املاح و ویتامین‌های مورد نیاز کودکان را توزیع کنند که خشکبار، خرما، انواع مغزها و دانه‌ها، شیر و فرآورده‌های آن و نوشیدنی‌های مانند دوغ بدون گاز صنعتی، آب معدنی، انواع میوه، بیسکویت، کیک، کلوچه و لقمه سالم را شامل می شود.




بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 5789 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۷ آذر بازدید: 3166 ساعت: 10:51 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کاهش تقاضای چیپس در بازار داخل و خارج ۱۴۰۰ دوشنبه ۱ آذر
2 سالسا و چیپس ترتیلا ۱۳۹۶ شنبه ۱۱ آذر
3 عوامل موثر در افزایش میل به مصرف خوراکی‌های شور چیست؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
4 10 خوراکی که بیشترین مواد مغذی را دارا هستند ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۱ فروردين
5 وقتی افسردگی را می خورید! ۱۳۹۶ شنبه ۱۹ فروردين
6 بسته های چیپس کارخانه ای سرطان زا است ؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۶ فروردين
7 مضرات خوردن غذا درمقابل تلویزیون ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۷ آذر
8 آشنایی با غذاهایی که شکم را چاق‌تر می‌کنند ۱۳۹۴ پنج شنبه ۱۱ تير
9 نگرانی چیپسی‌ها از کمبود روغن پالم ۱۳۹۴ دوشنبه ۴ خرداد
10 داستان چیپس: تولد چیپس به خاطر انتقام آشپز! ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۵ آذر
11 آیا چیپس خانگی هم بد است؟ ۱۳۹۳ دوشنبه ۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  تشعشعات مایکروویو در غذا باقی نمی ماند مایکروویو در مقابل سیستم های سنتی پخت ارجحیت بیشتر...

  برنامه غذایی کارگران چگونه باید باشد؟ در کارخانجات، شرکت های بزرگ و غیره، که یک جمعیت، ب...

  سبزی پای ثابت سلامتی بارها درباره فواید سبزی‌جات و اهمیت مصرف آن‌ها مطا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

عوامل گرانی میوه چیست/اجاره بهای نجومی مغازه ها یا افزایش هزینه تولید و حمل و نقل پایگاه خبری لقمه: محصولی که در مراکز عمده فروشی عرضه می شود با حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد سود باید به مصرف کننده نهایی عرضه شود اما متأسفانه می‌بینیم گاهی تا سه الی چهار برابر قیمت عمده فروشی در مغازه‌ها به فروش می‌رسد!
سوء تغذیه و سوء مصرف پروتئین ۸۰۰ هزار کودک ایرانی دبیر ستاد کشوری ترویج مصرف تخم‌مرغ از سوء تغذیه و سوء مصرف پروتئین ۸۰۰ هزار کودک ایرانی خبر داد.
نسخه طب سنتی برای اختلالات جنسی مکاتب درمانی سنتی و مکمل، شیوه‌ها و روش‌های طبیعی و متنوعی را برای بهبود و درمان بیماری‌ها و اختلال‌های جنسی به کار می‌بستند و استفاده از این شیوه‌ها را سالم‌ترین و بی‌عارضه‌ترین روش‌ها برای حفظ سلامت و درمان بیماری‌های جنسی مردان و زنان می‌دانند.
«نذری دادن» سنت دیرینه ماه محرم/ یک دیگ و هزاران هزار نیت ماه محرم از ایامی است که نذریهای زیادی در آن ادا می شود؛ آیین نذری دادن به عزاداران امام حسین(ع) سنتی دیرینه و پسندیده در میان اکثر مسلمانان و به خصوص شیعیان دنیاست که در کشورمان رواج بیشتری دارد و شب و روز تاسوعا و عاشورا به اوج خود می رسد.