توصیه‌های بهداشتی درباره چغاله‌بادام


این نوبرانه بهار سرشار از فیبر است، اما نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد، چراکه در کنار فیبر بالا منبع غنی اگزالات است و از آنجا که اطمینان چندانی درخصوص آب مورد استفاده توسط دست‌فروشان برای تازه نگاه‌داشتن چغاله‌بادام وجود ندارد، این نوبرانه بهار را نشسته نخورید.

ایسنا

به گزارش لقمه، سوسن خدام، کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی در گفت‌وگویی با اشاره به اینکه چغاله بادام حاوی خواص بادام نیست، افزود: این نوبرانه بهار سرشار از فیبر است، اما نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد، چراکه در کنار فیبر بالا منبع غنی اگزالات است.

وی تصریح کرد: اگزالات ماده‌ای است که میزان بالای آن در بدن، در کنار کلسیم، منجر به بروز مشکلات کلیوی و سنگ کلیه در افراد می‌شود، به همین دلیل بهتر است کمتر مصرف شود.

خدام با تأکید بر اینکه بعد از مصرف چغاله بادام آب مصرف شود تا هضم و دفع آن به راحتی انجام شود، افزود: هضم این میوه فصل بهار دشوار است و توصیه می‌شود در حد نصف لیوان‌ یا یک کاسه کوچک مصرف شود.

وی با بیان اینکه از مصرف روزانه این میوه اجتناب شود، گفت: افرادی که سیستم گوارشی آنها مشکل دارد، قطعاً از مصرف این میوه صرف‌نظر کنند و همچنین برای مصرف کودکان نیز برای اولین بار جانب احتیاط رعایت شود چون ممکن است از نظر گوارشی مشکلاتی را برای کودکان به دنبال داشته باشد.

این کارشناس تغذیه در خصوص موارد بهداشتی مصرف این میوه اظهار کرد: در خصوص این میوه بحث گندزدایی و موارد بهداشتی باید مدنظر قرار گیرد، به دلیل اینکه فروشندگان این میوه اغلب دست‌فروشان هستند و برای تازه به نظر رسیدن این میوه دائما سطح ان را با آب مرطوب می‌کنند و چون نمی‌توان از نوع آبی که مصرف می‌کنند، اطمینان حاصل کرد، بهتر است بعد از خرید حتما مجدداً شست‌وشو شود.

وی با اشاره به اینکه به هیچ عنوان بعد از خرید چغاله بادام فوراً مصرف نشود و حتما شسته شود، عنوان کرد: اغلب مردم این میوه را با نمک می‌خورند، اما به دلیل اینکه حد متوسط نمک در طول روز یک قاشق چای‌خوری است، مصرف این میوه با نمک بالا باعث می‌شود که مشکلات فشارخون و بیماری قلبی در فرد ایجاد شود و توصیه می‌شود که این میوه بدون نمک مصرف شود.

خدام در خصوص خورش چغاله‌بادام گفت: برخی از مردم این میوه را در تهیه خورش‌ها استفاده می‌کنند‌ یا حتی از آن ترشی تهیه می‌کنند اما، این مصارف باعث می‌شود که ویتامین C موجود در این میوه از بین برود، اما در کنار آن فیبر و بافت سلولزی آن سست می‌شود و هضم آن ساده‌تر صورت می‌گیرد.


بازگشت به صفحه نخست




کد: 6574 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ جمعه ۲۹ فروردين بازدید: 2328 ساعت: 10:07 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش‌ های طبیعی برای دفع سنگ کلیه ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۶ آبان
2 نوشیدن چای جوشیده ممنوع! ۱۳۹۱ شنبه ۸ مهر
3 افزودن ماست به اسفناج از جذب کلسیم جلوگیری می‌کند ۱۳۹۰ دوشنبه ۱۷ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  6 ماده‌ی غذایی مرتبط با تب یونجه در بیماری تب یونجه نه پای یونجه در میان است و نه ا...

  یک راه‌حل ادویه‌ای برای کنترل دیابت پزشکان در یک مطالعه جدید تاکید کردند که دارچین نه ...

  خوردن سالاد بدون روغن ممنوع جالب است بدانید بر خلاف تصورتان استفاده از سس کم چ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت