خواص بی نظیر خرمالو


خرمالو دارای منافع سلامتی از جمله ( توانایی برای بهبود سلامت چشم، کاهش نشانه های پیری، جلوگیری از انواع سرطان، بهبود هضم غذا، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش کلسترول، افزایش سوخت و ساز بدن، تقویت استخوان، افزایش عملکرد شناختی، کاهش فشار خون، مراقبت از پوست، کمک به کاهش وزن، کاهش التهاب و افزایش گردش خون در سراسر بدن ) می باشد.

به گزارش لقمه، خُرمالو درختی از گیاهان گلدار دولپه‌ای است که در راسته خلنگ‌سانان و تیره خرمالوئیان قرار می‌گیرد. خرمالو رسته‌ای است که تقریباً دارای ۵۰۰-۴۵۰ گونه برگریز و درختان همیشه سبز می‌باشد. بیشتر این گونه‌ها بومی مناطق گرمسیر هستند و تنها تعداد کمی از آنها در آب و هوای معتدل گسترش دارند. میوهٔ این گیاه که خوراکی است نیز «خرمالو» نامیده می‌شود.

نام خرمالو ترکیبی است از دو واژهٔ خرما و آلو. میوه متوسط با کالری بالا است (100 گرم خرمالو 70 کالری فراهم می کند) اما در چربی بسیار پایین است. گوشت بافت صاف آن منبع بسیار خوبی از فیبر غذایی است. 100 گرم از میوه تازه دارای 3.6 گرم یا 9.5٪ از مصرف روزانه فیبر توصیه شده است.

خرمالو حاوی فلاونوئید پلی فنولیک آنتی اکسیدان ها است که خواص ضد عفونی، ضد التهاب و ضد خونریزی (جلوگیری از خونریزی از عروق خونی کوچک) دارد.

خرمالوی تازه دارای دیگر ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند ( ویتامین A، بتاکاروتن، لیکوپن، لوتئین، ZEA-xanthin و کریپتوگزانتین ) می باشد که نقش مهمی در پیشگیری از پیری و مراحل مختلف بیماری دارد.

خرمالو منبع بسیار خوبی از ویتامین C، یکی دیگر از آنتی اکسیدان بسیار قوی می باشد. مصرف مرتب غذاهای غنی از ویتامین C به بدن در توسعه مقاومت در برابر عوامل عفونی، پاک کردن سموم و رادیکال های آزاد کمک می کند.

میوه خوب دارای بسیاری از ویتامین های با ارزش ب - کمپلکس مانند ( اسید فولیک، پیریدوکسین ( ویتامین B6 )، تیامین و ... ) است. این ویتامین ها کوفاکتورهایی برای توابع آنزیمی متابولیک در بدن عمل می کنند.

میوه خرمالوی تازه نیز حاوی مواد معدنی مانند پتاسیم، منگنز (15٪ از DRI)، مس (12٪ از DRI) و فسفر است.
 

اگر خرمالو به خوبی رسیده باشد، برای کودکان نیز میوه ای مفید محسوب می شود و در رشد و نمو آنها مؤثر است.

در ضمن خرمالو میوه اشتها آوری است. کلسیم در رشد کودکان و حفظ انرژی برای بزرگسالان مؤثر است. آهن عنصر اصلی خون سازی ، و پتاسیم اشتها آور و شستشو دهنده کلیه و کبد می باشد.

این میوه در افراد مبتلا به نقرس و بیماری های کبدی و کلیوی بسیار مؤثر است.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 7462 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۵ مهر بازدید: 2580 ساعت: 2:47 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تارت خرمالو را اینگونه برای یلدا تهیه کنید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
2 گوجه فرنگی در کنار انار و آناناس رکورددار قیمت بازار ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۵ دي
3 میوه های خوش آب و رنگ گاز زده ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
4 سفره "شب یلدا" برای یک خانواده 4 نفره چند؟ ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۹ آذر
5 ارزان شدن آجیل و افزایش قیمت هندوانه، خرمالو و انار در آستانه شب یلدا ۱۳۹۴ جمعه ۲۷ آذر
6 خواص وفواید خرمالو برای بدن ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۲ آذر
7 روش تهیه مرحله به مرحله فراپه خرمالو ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۹ آبان
8 آشنایی با خواص میوه‌ها و سبزیجات نارنجی ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۱ آبان
9 کاهش روند پیری با خرمالو ۱۳۹۳ يکشنبه ۴ آبان
10 خواص میوه های شب یلدا ۱۳۹۲ شنبه ۳۰ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  جویدن آدامس گاهی شکل صورت را تغییر می‌دهد نحوه جویدن که یک عمل طبیعی است، روی سلامت تاثیر می...

  آیا آب میوه برای سلامت کودکان مضر است؟ در گذشته آب میوه را به خاطر داشتن ویتامین C فراوان...

  یک نذری سالم چه ویژگی هایی دارد؟ غذای نذری یکی از نمادهایی بی چون و چرای محرم است ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نکاتی در مورد تغذیه سالمندان پیر شدن به این معنا نیست که فرد باید خود را رها کند و دیگر اهمیتی به سلامت و ظاهر خود ندهد. تغذیه‌ای مناسب و انجام فعالیت‌های جسمی و ذهنی، به عنوان ارکان سلامتی در سنین پیری شناخته می‌شوند. تغذیه متعادل و فعالیت، برای پیشگیری یا جلوگیری از شدت یافتن برخی عوارض مانند پوکی استخوان، تصلب شرائین، کاهش سطح ایمنی بدن و برخی از انواع سرطان‌ها ضروری هستند.
ایرانی‌ها بیشتر طرفدار کدام ماهی هستند؟ بر اساس نظرسنجی سایت لقمه، ماهی قزل آلا از انواع ماهی های پرطرفدار در ایران است.
باید و نبایدهای لاغری که شاید از آنها بی‌خبر باشید اگر به دنبال راه‌حل‌هایی برای لاغری می‌گردید، خوب است بدانید کارهایی هست که باید آنها را انجام دهید و کارهایی هم هست که اگرچه فکر میکنید برای رسیدن به این هدف موثرند اما اشتباه هستند و نباید آنها را انجام دهید.
سفره های افطاری در کشورهای مسلمان جهان افطار و سفره افطار در هر کشوری بیانگر نوعی خاص از فرهنگ مردم مسلمان یک کشور است .