چگونه کودک را به خوردن میوه و سبزی ترغیب کنیم؟


تغذیه ناسالم دلیل اصلی افزایش هزینه‌های سلامت در بسیاری از کشورهای توسعه یافته است.

به گزارش لقمه، اگرچه دانش‌آموزان از سالم و ناسالم بودن غذاها اطلاعات کافی دارند اما این آگاهی به این معنا نیست که آنها به اندازه کافی میوه و سبزیجات می‌خورند. استفاده از رفتارهای تشویقی والدین برای خوردن غذا و میوه‌های سالم در این میان بسیار موثر است اما ایجاد رقابت در آنها تاثیر آن را سه برابر می‌کند.

مطالعات اخیری که در زمینه آموزش، ترک سیگار و ورزش انجام شده نیز نشان می‌دهد که اختصاص یک پاداش خاص در بهبود رفتار کودک و ترغیب او به خوردن غذاهای سالم موثر است. مطالعات تایید می‌کند که در نظر گرفتن پاداش فردی برای کودکان در انتخاب و مصرف میوه و سبزیجات در آن‌ها موثر است و زمانی که فضای رقابتی در میان آنها ایجاد می‌شود این تاثیر 33 درصد بیشتر می‌شود.

در این میان سن نیز نقش مهمی دارد. در شرایط غیررقابتی کودکان در سنین بالاتر به این پاداش‌ها پاسخ‌های مثبت‌تری می‌دهند. در واقع در شرایط رقابتی، دختران، دانش‌آموزان اقشار ضعیف و آنهایی که سنین کمتری دارند پاسخ‌های مثبت‌تری به مصرف خوردنی‌های سالم نشان دادند. پسران، دانش‌آموزان سنین بالاتر و آنهایی که در خانواده‌های متمول‌تر زندگی می‌کنند به هر دو محرک یعنی هم به پاداش‌ فردی و هم به شرایط رقابتی پاسخ مثبت دادند.

به طور کلی یافته‌ها حاکی از آن است که در کنار تاثیر پاداش‌های فردی، ایجاد شرایط رقابتی در ترغیب کودکان برای تغذیه سالم موثرتر از راه‌های دیگر است و در صورتی که پاداش‌های فردی به نتیجه مطلوبی نرسید، ایجاد شرایط رقابتی تاثیرات بیشتر روانی و طولانی‌مدت‌تری بر استفاده از غذاهای سالم خواهد داشت.



بازگشت به صفحه نخست
 


نقل از :ایسنا

کد: 7469 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۶ مهر بازدید: 2585 ساعت: 1:34 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ۴۴ درصد مرگ و میرهای افراد با تغذیه ناسالم مرتبط است پایگاه خبری لقمه: پایگاه خبری لقمه: مدیر دفتر بهبو...

  7 فایده آب هندوانه آب هندوانه نه تنها یک نوشیدنی گوارا و مناسب برای ف...

  داروهای گیاهی ناشناخته را نخورید! پزشکان به افراد و بویژه سالمندان هشدار می دهند تا ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نکته‌هایی برای پختن ماهی ماهی یکی از مفیدترین مواد غذایی است که متاسفانه در ایران میزان مصرف آن پایین تر از بسیاری از کشورهای جهان است.
حفظ خونسردی با نعناع گرچه در گذشته استرس آنقدرها هم شایع نبود، اما طب سنتی نسخه‌های ضداضطراب موثری دارد که می‌تواند در قرن بیست و یکم به کمک شما بیاید تا بار دیگر لذت آرامش را بچشید.
تلاش دختران ایرانی برای «باربی شدن» «ممنون، میل ندارم. برنج کم می‌خورم. میلی به گوشت قرمز ندارم. شب‌ها شام نمی‌خورم. به جای پروتئین، سالاد می‌خورم و...» شنیدن این جملات از زبان دختران و زنان ایرانی در سال‌های اخیر به رواج بی‌اشتهایی‌های عصبی و دامن زدن به توهم چاقی میان آن‌ها کمک کرده است. موضوعی که بیش از هر چیز، شاید ریشه در باورها و خرده فرهنگ‌های غلط جامعه داشته باشد و جامعه زنان ایرانی را درگیر مشکلاتی اساسی در زندگی کند.
مستحبات و مکروهات غذا خوردن در این مقاله، برخی از مواردی که باید هنگام خوردن غذا رعایت شوند، اموری که ترک آنهاهنگام غذا خوردن شایسته است،حالاتی که غذا خوردن در آنها نکوهش شده،آدابی که رعایت آنها به هنگام غذا خوردن با دیگران ضروری است وآداب پایان غذا و برچیدن سفرهاز نظر احادیث و روایات اسلامی برشمرده شده است.