شایع‌ترین علامت زخم معده چیست؟


یک فوق تخصص گوارش گفت: شایع‎ترین علامت زخم معده، درد سردل است که بعد از خوردن غذا نیز تشدید می‌شود، از این رو نسبت به این مهم نباید بی‎توجه بود.

به گزارش لقمه، دکتر ستار جعفری در خصوص زخم معده، اظهار کرد: معده در حالت طبیعی دارای پیوستگی است، اگر در هر قسمتی، این پیوستگی از بین برود باعث ایجاد زخم می‌شود؛ به ‌طوری ‌که اگر عمیق باشد زخم و اگر سطحی باشد خراش گفته می‎شود. در حقیقت معده یک مکانیزم دفاعی با ترشح مواد قلیایی برای بدن ایجاد می‎کند و هر کجا این سد حفاظتی از بین برود، سبب بروز مشکل می‌شود.

وی افزود: از دیگر علامت‎های زخم معده می‎توان به حالت تهوع، پری سر دل و کاهش اشتها اشاره کرد. در صورتی‌ که زخم وضعیت خوبی نداشته باشد و در حالت بدخیم باشد در آن زمان کاهش اشتها طولانی‏‌تر می‌شود و فرد بیمار دچار استفراغ‏‏‌های خونی می‌شود. البته در حالت خوش‌خیم نیز امکان خونریزی وجود دارد که به دو صورت خود را نشان می‌دهد یا اینکه فرد خون بالا می‎آورد یا اینکه مدفوع او سیاه‎رنگ می‌شود.

جعفری در خصوص تشخیص این بیماری، تصریح کرد: دقیق‌‏ترین شیوه تشخیص، استفاده از روش آندوسکوپی است که در کنار این، علائم بالینی نیز می‎تواند کمک بسیاری در تشخیص درست داشته باشد. به همین دلیل کسانی که در ناحیه سر دل، درد دارند حتما به پزشک مراجعه کنند پزشک نیز بعد از گرفتن شرح‌ حال بیمار در صورت نیاز آندوسکوپی می‌کند. البته در افراد بالای 50 سال در صورت نداشتن علائم خطر نیز از آندوسکوپی استفاده می‌شود.

این فوق‌تخصص با اشاره به عوامل موثر در ایجاد زخم معده، عنوان کرد: عمده علت ایجاد زخم معده مصرف داروهای مسکن غیراستروئیدی نظیر آسپرین و ژلوفن است. همچنین نوعی میکروب‎ مکانیزم دفاعی در برابر اسید معده به وجود می‌آورد که اگر ریشه‎کن نشود سبب بروز زخم معده می‌شود. البته گاهی عوامل ناشناخته‌ای باعث زخم معده می‌شوند. ناگفته نماند که زخم اثنی‌عشر در جوانان بیشتر و زخم معده در سن‎های بالاتر مشاهده می‌شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 7775 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ سه شنبه ۹ دي بازدید: 2966 ساعت: 1:27 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خطر سحری نخوردن چیست؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۹ فروردين
2 روش‌های خانگی برای درمان زخم دهان ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
3 10 گیاه دارویی بومی ایران برای درمان سوختگی را بشناسید ۱۳۹۶ شنبه ۱۳ آبان
4 روش هایی برای درمان سریع گلودرد ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۶ مهر
5 تکسین دردهای روماتیسمی با مصرف این دمنوش ها ۱۳۹۶ پنج شنبه ۶ مهر
6 سلامت میوه‌های خشک تضمین نمی‌شود/انتقال بیماری هپاتیت و ایدز ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ شهريور
7 رابطه زخم های بد دهانی با سرطان ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ شهريور
8 خسارت نماتد زخم ریشه در باغ‌های چای رو به گسترش است ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۸ تير
9 درمان زخم معده و تقویت آن با گیاه شنگ ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ خرداد
10 آلوئه ورا در درمان و بهبود جای زخم‌های آکنه موثر است؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۲ خرداد
11 اثر چای سبز وسیاه بر هلیکوباکترپیلوری عامل زخم های معده ۱۳۹۵ پنج شنبه ۳۰ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  این افزودنی محبوب متهم به سرطان زایی است پایگاه خبری لقمه: گزارش‌ها حاکی از آن است که به زو...

  با تغذیه برندگان جایزه نوبل آشنا شوید چندی پیش دانشمندان انگلیسی تصمیم گرفتند این راز بز...

  این مواد غذایی مرگ را به تعویق می اندازد مغزها از بهترین منابع پروتئین، فیبر، مواد معدنی و ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

8 خطایی که موقع مسواک زدن انجام می‌دهیم مسواک را برمی‌داریم، کمی خمیردندان روی آن می‌گذاریم و مسواک زدن را شروع می‌کنیم و بسته به حال و حوصله‌مان، یک یا چند دقیقه‌ای هم مسواک می‌زنیم. اما متاسفانه در مورد این کار هم مانند هر عادت دیگری ممکن است دچار روزمرگی و در نتیجه اشتباهاتی شویم که نتیجه‌اش پوسیدگی دندان‌ها و بیماری‌های لثه است.
راه‌های دفع سموم از بدن در روزهای آلوده پایگاه خبری لقمه: متخصص تغذیه با اشاره به بخور و نخورهای روزهای آلوده، گفت: کسانی که فقر آهن، ید و سلنیوم در بدن داشته باشند، بیشتر تحت تأثیر آلودگی هوا قرار می‌گیرند.
توصیه‌هایی برای شیوع تب کریمه‌ کنگو/ شیر فله‌ای نخورید مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی از ابتلای 12 نفر از هموطنان‌مان به بیماری تب‌ کریمه‌کنگو و فوت چهار نفر از آنها خبر داد و گفت:‌ خوردن گوشت قرمز نمی‌تواند ناقل این بیماری به انسان باشد اما از مصرف شیر فله‌ای و غیرپاستوریزه باید خودداری شود.
چه بخوریم تا خوب بخوابیم؟ یک کار‌شناس تغذیه مرکز دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد با تاکید بر این که شام را باید قبل از ساعت ۹ شب صرف کرد، تاکید کرد: هنگام صرف شام باید از مصرف زیاد غذاهای حاوی چربی و کربوهیدرات خودداری شود.