شیره درخت افرا معجزه می‌کند


محققان کانادایی طی تحقیقاتی دریافتند، اگر آنتی‌بیوتیک همراه با شیره درخت افرا مصرف شود می‌تواند به غشاء باکتری‌ نفوذ کرده و آن را از بین ببرد.

به گزارش لقمه، تحقیقات جدید نشان می‌دهد؛ عصاره یا شیره درخت افرا (Maple syrup ) که طعم فوق‌العاده‌ای در پنکیک‌ها و سایر خوراکی‌ها به وجود می‌آ‌ورد، اثر قابل‌توجه دیگری هم دارد. شیره افرا می‌تواند بدن را قادر به مبارزه با عفونت‌های باکتریایی کند و با این خاصیت چشمگیر، اتکای بدن به آنتی‌بیوتیک‌ها را کاهش دهد.

گروهی از مهندسان شیمی از دانشگاه McGill کانادا دریافتند، شیره درخت افرا تعدادی از باکتری‌های خاص که عامل بیماری هستند را نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها بسیار آسیب‌پذیر می‌کند بدین‌صورت که به داخل غشاء محافظ باکتری نفوذ کرده و آن را از بین می‌برد.

این شیره که از درخت افرا تهیه می‌شود، غنی از فنول‌های طبیعی است و به‌طور طبیعی از ترکیبات معطری تشکیل شده است که در گذشته در صنعت داروسازی استفاده می‌شد. اکنون محققان بر روی این عصاره به‌منظور ساخت برخی داروها حساب بازکرده‌اند.

این گروه تحقیقاتی پس از تهیه مقداری شیره افرا و فریز کردن آن، نمونه‌هایی از این عصاره که غنی از فنول می‌باشد را در آزمایشگاه تولید کردند. سپس آن را در معرض سویه‌های مختلفی از باکتری‌های عفونت‌زا مانند باکتری E.coli و Proteus mirabilis که عامل عفونت‌های دستگاه ادراری هستند، قرار دادند. البته شیره افرا به تنهایی تأثیر ملایمی در مبارزه با باکتری دارد و وقتی با آنتی‌بیوتیک همراه شود، کاملاً اثربخش می‌شود.

سرپرست اصلی این گروه تحقیقاتی متذکر شده است؛ ما فهمیدیم که با این کار، باکتری کاملاً در برابر آنتی‌بیوتیک آسیب‌پذیر شده و کمتر می‌تواند تشکیل بیوفیلم یا زیست لایه دهد.

زیست لایه زمانی تشکیل می‌شود که میکروارگانیسم‌هایی که آزادانه شناور هستند، به یکدیگر بچسبند و بر روی سطحی انباشته شوند. این لایه‌های مزاحم معمولاً در بیمارستان‌ها شایع هستند و خیلی سخت ازبین می‌روند حتی اگر با مواد شوینده بسیار قوی شسته شوند زیرا آن‌ها گروهی از عفونت‌های میکروبی هستند.

شیره افرا کمک می‌کند تا بیوفیلم یا زیست‌لایه‌های تشکیل‌شده شکسته شوند. اما چگونه؟

سرپرست اصلی این گروه تحقیقاتی می‌گوید؛ باکتری لایه پوستی محافظی دارد که به آن غشاء می‌گویند. وقتی شیره افرا را به پوست این باکتری می‌رسانیم، پوست نسبت به آنتی‌بیوتیک بسیار نفوذپذیر می‌شود. آنتی‌بیوتیک به کمک عصاره افرا به‌راحتی از غشاءهای دفاعی باکتری رخنه می‌کند درحالی‌که عصاره به تنهایی نمی‌تواند این اثر را داشته باشد.

درون غشاء پمپ‌های کوچکی هستند که آنتی‌بیوتیک‌های مهاجم را به بیرون می‌فرستند و مانع از انجام فعالیت آن‌ها می‌شوند. براساس نتایج تحقیقات، عصاره شیره افرا فعالیت این پمپ‌ها را ناکارآمد می‌کند. یعنی مانع از تشکیل بیوفیلم شده و آنچه از قبل تشکیل شده بود را می‌شکند.

همچنین محققان می‌گویند؛ عصاره افرا ژن‌های مقاوم در برابر دارو در این باکتری‌ها را سرکوب می‌کند. نتایج این مطالعه که در مجله Applied and Environmental Microbiology نیز به چاپ رسیده، می‌تواند در یافتن راهی برای کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک کمک کند. مصرف زیاد این قبیل داروها تبدیل به نگرانی جهانی شده زیرا باعث مقاومت باکتریایی می‌شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سایت نیکو

کد: 7986 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ دوشنبه ۳۱ فروردين بازدید: 4606 ساعت: 1:05 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  رعایت نکاتی برای پیشگیری از پوسیدگی دندانِ کودکان پایگاه خبری لقمه: پوسیدگی دندان از جمله اپیدمیهای ...

  جویدن آدامس گاهی شکل صورت را تغییر می‌دهد نحوه جویدن که یک عمل طبیعی است، روی سلامت تاثیر می...

  پسته بخورید تا قند مواد غذایی جذب شود مطالعات دانشمندان نشان می‌دهد خوردن روزانه پسته مو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

برنده عصر جدید نقاشی اش را در آشپزخانه شروع کرد پایگاه خبری لقمه: فاطمه عبادی برنده مسابقه استعدادیابی «عصر جدید» گفت: قصه نقاشی های من از نمکدان آشپزخانه آغاز شد و در این مسیر همسرم بزرگترین حامی و مشوق من بود.
بایدها و نبایدهای خرید مواد غذایی محمد حضوری
«آب» بلای جان خالق «چالش سطل آب یخ» شد خبر غرق شدن مبتکر «چالش سطل آب یخ» شوک بزرگی برای هواداران و مجریان سطل آب یخ بود. این در حالی است که این چالش به تازگی وارد بعضی کشورها از جمله ایران شده و همچنان در حال گسترش است.
تخم‌مرغ محلی بخوریم یا ماشینی؟ اگر بدانید نیمروی تخم‌مرغ محلی با کره و خوردن آن با‌نان روستایی چه لذتی دارد، دیگر هیچ‌وقت هوس خوردن تخم‌مرغ صنعتی به سرتان نمی‌زند.همان تخمی که مرغش درهوای بکر و آزاد روستا رشد می کند و خواب و خوراکش به راه است و به دور از تنش های مرغ ماشینی است.مرغ ماشینی را که می شناسید همان مرغی که در فضای سربسته و به دور از نور آفتاب با بیداری مداوم 45 روزه اسید لاکتیک خونش بالا می رود.