روزه‌داران این غذاها را در سحر نخورید!


یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی ضمن توصیه به مصرف برخی غذاها در وعده سحر و افطار، گفت: مصرف زیاد آب همراه با وعده‎های اصلی غذا باعث سوء هاضمه می‎شود.

به گزارش لقمه، دکتر عزت‎الله فاضلی‎مقدم در گفت‎وگویی، اظهار کرد: ماه رمضان فرصت خوبی برای اصلاح عادات غذایی است تا از بدخوری و پرخوری پرهیز کنیم و این روند را در ماه‎های بعدی سال هم ادامه دهیم.

وی با بیان اینکه روزه می‎تواند در کاهش چربی‎های بد خون، درمان و پیشگیری از چاقی و بیماری‎های قلبی - عروقی یاری‎رسان باشد، بیان کرد: در زمان افطار روزه‎داران ابتدا افطار خود را با مایعات ولرم مانند شیر و خرما، سوپ سبزیجات و آبمیوه باز کنند و بعد از 20 تا 30 دقیقه اقدام به صرف وعده شام کنند.

فاضلی‎مقدم اضافه کرد: روزه‎داران در وعده شام از انواع گروه‎های غذایی استفاده کنند و سعی کنند شام را سنگین و در آخر وقت میل نکنند؛ همچنین از غذاهای سرخ شده و پرچرب خودداری شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه به روال سال‎های اخیر ماه مبارک رمضان با فصل گرما همراه شده و روزها طولانی هستند، گفت: به روزه‎داران توصیه می‎شود حتما وعده سحر را مصرف کنند. خوردن وعده سحر برای نوجوانان که در سن رشد هستند، ضروری است.

وی یادآور شد: باید وعده سحر کامل باشد؛ چراکه این امر کمک می‎کند تا نیازهای روزه‎دار تامین و از کاهش قند خون که منجر به خستگی، بی‎حوصلگی، کاهش تمرکز و در نهایت کاهش کارایی افراد می‌شود، جلوگیری شود.

فاضلی‎مقدم ادامه داد: برای پیشگیری از کم‎آبی و تشنگی حتما روزه‎داران در فاصله افطار تا سحر 8 لیوان مایعات شامل آب، دوغ و آبمیوه‎های طبیعی مصرف کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با تاکید بر اینکه روزه‎داران سعی کنند به منظور پیشگیری از تشنگی در وعده سحر از غذاهای پروتئینی مثل کباب و کتلت استفاده نکنند، بیان کرد: در این وعده بیشتر از انواع خورش‎ها همراه با سبزیجات، سالاد و میوه استفاده کنند؛ چراکه این مهم از افت قند خون و کم‎آبی جلوگیری می‎کند.

وی گفت: در وعده‎های افطار و سحر از چای، قهوه و نسکافه کمتر مصرف شود؛ چراکه ادرارآور هستند و باعث دفع آب و الکترولیت‎های بدن می‎شود.

فاضلی‎مقدم تصریح کرد: روزه‎داران مصرف غذاهای طبیعی نظیر سبزیجات، میوه‎جات، گوشت سفید (ماهی)، لبنیات کم‎چرب و حبوبات را در اولویت قرار دهند و از مصرف غذاهای آماده، فست فود، کنسرو، سوسیس و کالباس و نوشابه‎هایی که کالری زیاد و ارزش غذایی کمتری دارند، خیلی کم و محدود یا ترجیحا استفاده نشود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان ادامه داد: افراد چاق باید از پرخوری در وعده‎های افطار و سحر خودداری کنند و از مصرف غذاهایی که چاق کننده هستند مثل بامیه و زولبیا و سایر شیرینی‎جات و غذاهای سرخ شده کمتر استفاده کنند؛ چراکه این اقلام چاقی آنها را تشدید می‎کند.

وی گفت: نیاز است ورزشکاران برای پیشگیری از کم‎آبی، فعالیت‎های سنگین را در طول روزه‎داری انجام ندهند و اگر امکان دارد فعالیت‎های ورزشی را به بعد از شام موکول کنند.

 

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 8083 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ جمعه ۲۹ خرداد بازدید: 2631 ساعت: 1:20 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توزیع یک میلیون و ۳۰۰ هزار افطاری در رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
2 «سفره افطار» ثبت جهانی یونسکو شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۵ آذر
3 جلوگیری از سوزش معده در ماه رمضان ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۳ فروردين
4 نکات تغذیه‌ای برای جلوگیری از ابتلا به کرونا/چرا خوردن غذاهای مدرن در وعده سحری توصیه نمی‌شود؟‌ ۱۳۹۹ يکشنبه ۳۱ فروردين
5 بهترین خوراک ها برای افطاری و سحری کدامند؟ ۱۳۹۸ جمعه ۲۰ ارديبهشت
6 سفره افطاری که برای کارتن خواب‌ها پهن شد ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ خرداد
7 ضیافت افطاری در حرم مطهر رضوی ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ خرداد
8 آتش نشانی مشهد در لحظات نزدیک به افطار ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ خرداد
9 معجون ضد عطش برای روزه داران را بشناسید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۰ خرداد
10 تزیین خرما برای سفره افطار ۱۳۹۶ دوشنبه ۸ خرداد
11 اینچیلادای مرغ و پنیر(غذایی برای افطاری) ۱۳۹۶ دوشنبه ۸ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کدام بیماران نباید ترشی بخورند؟ یکی از متداول‌ترین توصیه‌ها برای پیشگیری و درمان ب...

  روغن‌های مفید را بشناسید افراد زمانی که نامی از چربی به میان می‌آید، چاقی و...

  مهمترین علائم اختلالات تغذیه‌ای چیست؟ با توجه به تمرکز افراطی جامعه‌ آمریکا بر کمال‌گرا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آرامش در خواب با این دمنوش‌ها یک متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه بهترین زمان خواب قبل از نیمه شب است اعلام کرد: مصرف برخی دمنوش‌ها و نوشیدنی‌ها باعث کاهش استرس و فکر و خیال شده و مصرف آنها قبل از خواب،آرامبخش است.
بررسی آثار بهداشتی و اقتصادی آلودگی هوا در ۲۷ شهر پایگاه خبری لقمه: رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با اشاره به انجام مطالعه‌ای برای کمی‌سازی اثرات بهداشتی و اقتصادی منتسب به آلاینده ذرات معلق PM ۲.۵، به تشریح عوارض این معضل بهداشتی در کشور پرداخت و گفت: در سال ۱۴۰۰ تعداد همه مرگ‌های منتسب به مواجهه طولانی مدت با ذرات معلق PM۲.۵ بیش از ۸۷ درصد نسبت به سال ۱۳۹۹ افزایش یافته است.
بهترین راه جلوگیری از آفت‌زدگی حبوبات معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از مخلوط مواد شیمیایی مانند جوهر نمک و جرم‌بر با فرآورده‌های سفید کننده به دلیل تولید بخارات و گازهای بسیار سمی و خفه کننده، جداً خودداری کنید.
آشنایی با خواص لاغری میوه‌ها همه ی ما تصور می کنیم که برای کاهش وزن و لاغری باید هر نوع ماده ی غذایی شیرین را از برنامه ی غذایی مان حذف کنیم. به خاطر اینکه این مواد غذایی حاوی قند بوده و کالری زیادی به بدن می رسانند.