مدیرعامل اتحادیه باغ‌داران مازندران:
سودجویان با برداشت زودتر از موعد و استفاده از رنگ سلامتی جامعه را تهدید می کنند


مدیرعامل اتحادیه باغ‌داران مازندران با بیان اینکه ۴.۵ میلیون تن مرکبات در کشور تولید می‌شود، گفت: امسال حدود ۲ میلیون تن مرکبات در استان مازندران تولید می‌شود و ما آمادگی داریم در تنظیم بازار شب عید مشارکت و همکاری کنیم.

به گزارش لقمه، محمدرضا شعبانی مدیرعامل اتحادیه باغ‌داران مازندران، در نشست خبری با اشاره به تولید 4.5 میلیون تن مرکبات در کشور، گفت: سرانه مصرف مرکبات در ایران 5 برابر دنیا و تولید هم 5 برابر سرانه مصرف است، بنابراین هیچ‌گونه نیازی به واردات مرکبات نداریم، بلکه باید با صادرات تولید را تجاری‌سازی کنیم.

وی با بیان اینکه مدیریت نقش بسیار مهمی در تنظیم بازار مرکبات دارد، گفت: واردات مرکبات و محصولات کشاورزی بسیار زیان‌آور است، به‌طوری‌که نه تنها بخشی از درآمدهای ارزی ما از کشور خارج می‌شود، بلکه با واردات میوه و محصولات کشاورزی احتمال ورود آفات به داخل کشور وجود دارد.

شعبانی تصریح کرد: در مقابل آفات بیمه نیستیم و درصورت ورود یک آفت از طریق واردات میوه‌ و مرکبات هم محصولات باغی آسیب می‌بیند و هم محصولات غیرباغی ممکن است دچار صدمه و آسیب شود.

مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران تصریح کرد: برداشت کیوی قبل از نیمه اول مهرماه و صادرات آن به بازارهای صادراتی لطمه می‌زند، محصول کیوی ایران به‌عنوان یک محصول بی‌کیفیت شناخته می‌‌شود، بنابراین تأکید ما این است که برداشت این محصول قبل از نیمه دوم مهرماه اتفاق نیفتد.

وی گفت: همچنین برداشت زودتر از موعد مرکبات توسط برخی سودجویان و استفاده از رنگ برای فروش محصولات کشاورزی آسیب‌های جبران‌ناپذیری به سلامتی افراد جامعه وارد می‌کند، بنابراین توصیه می‌شود که مردم در خرید محصولات کشاورزی از جمله انواع میوه زودتر از فصل برداشت، دقت لازم را داشته باشند.

وی با بیان اینکه تولید مرکبات در سال جاری بسیار خوب است، گفت: حدود 2 میلیون تن مرکبات امسال از این استان تولید می‌شود، ضمن اینکه اتحادیه توانایی تنظیم بازار شب عید را هم دارد.

شعبانی افزود: علی‌رغم تجربیات اتحادیه در تنظیم بازار شب عید در سال 93، از توانمندی‌های ما استفاده نشد، ولی ما آمادگی داریم به محض اینکه دولت از ما بخواهد برای تنظیم بازار اقدام کنیم.

مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران تصریح کرد: ما تولیدکننده هستیم. بنابراین در کنار تنظیم بازار منافع تولیدکنندگان را در نظر گرفته، هم به فکر بقا و ماندگاری خودمان هستیم و هم بقا تولیدکنندگان را در نظر می‌گیریم.

وی با انتقاد از اخذ مالیات از اتحادیه گفت: براساس ماده قانونی 100درصد شرکت‌های تعاونی کشاورزی و اتحادیه آنها از پرداخت مالیات معافند، در حالی که علی‌رغم این قانون از ما مالیات دریافت می‌شود.

وی افزود: سازمان مالیاتی می‌گوید برای معافیت باید خرید و فروش میوه بین اعضاء صورت گیرد که این امری ناشدنی است؛ چراکه اعضای ما همه باغدار هستند و ما نمی‌توانیم از یک باغداری که خود محصول تولید می‌کند، همان محصول را که خریداری کرده‌ و به دیگری بفروشیم.

شعبانی در مورد تولید کنستانتره و آب‌میوه نیز اظهار داشت: متأسفانه صنایع تبدیلی ما علی‌رغم وجود میوه به اندازه کافی در برخی فصول نمی‌توانند ماده اولیه خود را تأمین کنند.

وی افزود: این مسئله به این دلیل اتفاق می‌افتد که ما فاقد صنایع بسته‌بندی مناسب هستیم و کشاورزان و باغ‌داران تمامی انواع میوه‌ها را در سبد به بازار عرضه می‌کنند و این کار براساس درجه‌‌بندی میوه صورت نمی‌گیرد.

شعبانی تصریح کرد: اگر میوه‌های تولیدی از باغ به درجه یک، دو، سه و چهار تقسیم شود، بنابراین میوه‌های مرغوب‌تر به بازار و میوه‌های درجه سه و چهار به کارخانه‌ها برای تبدیل به آب‌میوه فرستاده می‌شود.

وی افزود: اکثر کارخانه‌ها در صورت افزایش قیمت میوه ماده اولیه‌ای نمی‌توانند برای کارخانه تأمین کنند؛ زیرا هزینه تمام شده برای آنها گران تمام می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران بیان داشت: باید واریته‌های مختلف را در استان کشت کنیم؛ زیرا با توجه به قابلیت توسعه باغات در سطح شیب‌دار می‌توان از واریته‌های مختلفی که محصول حاصل از آنها قابلیت آب‌گیری داشته باشد، استفاده کرد.

وی با بیان اینکه مردم اغلب عادت به استفاده از آب‌میوه ندارند و مصرف تازه‌خوری را ترجیح می‌دهند، گفت: البته برای ترغیب مردم به مصرف آب‌میوه باید کارخانه‌ها نیز تولید خالص داشته باشند و مواد افزودنی به محصولات‌شان اضافه نکنند.

شعبانی تصریح کرد: پیشنهاد تنوع کشت و استفاده از واریته‌های جدید در احداث باغات را به جهاد کشاورزی داده‌ایم که این واریته‌ها چندمنظوره باشند تا هم استمرار تولید داشته باشیم و هم محصول مورد نیاز صنایع تبدیلی را تأمین کنیم.

 

  

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 8192 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ جمعه ۳۰ مرداد بازدید: 1586 ساعت: 7:28 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بازار گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
2 چرایی نوسانات قیمت دام در روزهای اخیر/قیمت‌ها مصنوعی تغییر کرده است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
3 برگزاری نمایشگاه لوازم خانگی و تجهیزات آشپزخانه در اهواز از ۲۰ لغایت ۲۴ آذرماه ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
4 تخصیص 90 درصد تسهیلات بانک به بخش کشاورزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۳۰ آبان
5 آبرسانی به ۲ هزار واحد مسکونی طرح اقدام ملی مسکن در زنجان ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
6 کیفیت آب خروجی با احداث حوضچه زلال ساز تصفیه خانه آب مراغه افزایش می‌یابد ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
7 ۳ هزار میلیارد تومان دانه روغنی از کلزاکاران خریداری شد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور
8 ۲۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران پرداخت شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
9 جزئیات نسخه جدید تفاهمنامه پزشکی خانواده/ اصلاح در پرداختی بیمه سلامت ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
10 نحوه قیمت گذاری گوشت قرمز/ آخرین وضعیت بازار ۱۴۰۲ شنبه ۱۰ تير
11 احتمال عبور خرید تضمینی گندم از 8.5 میلیون تن ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  به این دلایل قبل از خواب چای نخورید پژوهشگران به افراد مستعد ابتلا به خون دماغ بویژه ت...

  6 غذای مغز برای وعده صبحانه غذای مغز در وعده صبحانه می‌تواند عاملی برای ارتقا...

  کمبود این ویتامین با خطر مرگ همراه است این ویتامین حیاتی به ویتامین آفتاب نیز معروف است.

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت