آفت پسته طغیان نکرده است/ باغات تحت کنترل هستند


پایگاه خبری لقمه: در حالیکه رئیس پژوهشکده پسته اعلام کرده که باغات پسته ایران گرفتار آفت طغیان کرده پسیل شده‌اند، معاون سازمان حفظ نباتات معتقد است به هیچ وجه این آفت در هیچ نقطه‌ای از کشور طغیان نکرده و با اقدامات به موقع باغداران و حمایت این سازمان تحت کنترل کامل قرار دارد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، چندی پیش رئیس پژوهشکده پسته، «پسیل» را آفت درجه یک باغات پسته دانست که در حال حاضر این آفت در استان‌های پسته‌کار کشور طغیان کرده است اما یحیی ابطالی - معاون فنی سازمان حفظ نباتات - در این باره به ایسنا گفت: به هیچ وجه این آفت در هیچ یک از مناطق کشور طغیان نکرده و کاملا تحت کنترل قرار دارد و اقدامات به موقع باغداران سبب شده تا جمعیتی که پارسال در باغ‌های پسته داشتیم، امسال به شدت کاهش پیدا کند و با تجربه به دست آمده از سال گذشته آفت ابتدای فصل را که همان سن قرمز است نیز از طریق سم‌پاشی به موقع مدیریت شده است و امسال در مجموع وضعیت آفت در باغ‌های پسته بسیار بهتر از سال گذشته است.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت آفت پسیل پسته به هیچ وجه حاد نیست، افزود: در بازدیدهایی که از استان‌های تولیدکننده پسته مانند سمنان، قم و ... صورت گرفت، نشان داد که در هر نقطه‌ای که توصیه‌های فنی سازمان از سوی باغداران مورد توجه قرار گرفته است، مشکلی وجود ندارد و آفت طغیان نکرده که غالبا به دلیل تجربه مدیریتی مناسبی است که در باغات حادث شده است.

 

ابطالی ادامه داد: هم‌اکنون بین دو نسل از آفت قرار داریم و در هر حال حرکت به سمت نسل دوم هستیم که زمان سم‌پاشی‌های آن نیز به تدریج فرا می‌رسد و در هفته آینده با همکاری دانشگاه باهنر کرمان جلسه‌ای در خصوص همین مسئله برگزار می‌شود و ضمن ارزیابی و بررسی دقیق علمی سعی داریم تا نقاط ضعف را جبران کنیم.

 

معاون فنی سازمان حفظ نباتات اعلام کرد که آفت پسیل پسته جزو آفات خصوصی است و اگر باغداران به توصیه‌های مطرح شده عمل کنند و به عنوان مثال سم‌پاشی را در بازه‌های زمانی خنک‌تر با حجم محلول بالا انجام دهند، از آبی برای سم‌پاشی استفاده کنند که املاح بالایی داشته باشد و در صورت داشتن املاح بالا از اصلاح‌کننده‌ها و تصفیه‌کننده‌های آب استفاده کنند قطعا این آفت قابل کنترل است و در کشور طغیان نخواهد کرد.

 

وی با اشاره به اینکه باغداران در هر جایی که به توصیه‌ها عمل کرده‌اند، این آفت طغیان نکرده است، گفت: باغداران به دلیل اقتصادی بودن تولید و حفظ محصولشان بیش از مسئولان و کارشناسان سازمان حفظ نباتات حساسیت به خرج داده‌اند و پیگیر اجرای توصیه‌های کارشناسی هستند و اگر در نقاط محدودی جمعیت این آفت افزایش پیدا کرده باشد، می‌توان با مدیریت بهینه جمعیت را کاهش داد و جمعیت پایین نیز با محلول‌های شوینده که به آب صابون معروف است، به راحتی قابل کنترل است اما مشکلی که در برخی نقاط وجود دارد و به باغداران توصیه می‌کنیم آن را رعایت کنند این است که سم‌پاشی را با حجم آب کم محلول و انجام می‌دهند در حالی که اگر حجم محلول را افزایش دهند به راحتی این آفت قابل کنترل است.

 

به گزارش ایسنا، پسیل پسته، برای اولین بار در سال ۱۹۴۶ میلادی از باغات پسته ایران گزارش و این آفت تقریبا در تمام نقاط پسته کاری ایران مشاهده شده است. این آفت علاوه بر ایران از سوی کشورهای همسایه چون ارمنستان، ترکیه، عراق، ترکمنستان و همچنین یونان گزارش شده است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 10302 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۷ تير بازدید: 1994 ساعت: 12:54 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 شب آفتابی برنامه ای برای واکاوی چالش های کسب و کار ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۵ مرداد
2 اعتیاد به تخمه شکستن چگونه ایجاد می شود؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۴ مرداد
3 تلاش عاجل سازمان ملل به منظور بازگشایی بنادر اوکراین برای عبور غلات ۱۴۰۱ جمعه ۱۳ خرداد
4 تولید خوراک دام به روش هیدروپونیک نیاز به زمین بزرگ ندارد ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ آذر
5 کشت ۱۵۰ هزار هکتار سویا، کنجد و آفتابگردان در سال زراعی جاری ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۱ خرداد
6 حجت الله ایوبی: نوروز سفره رنگین الهی بر زمین است ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند
7 برداشت آفتابگردان ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ آبان
8 کنترل پسیل پسته و شته انار با روش زیستی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر
9 زعفران کاذب هشتمین رتبه جدول واردات کشور ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ شهريور
10 برنج و ذرت در صدر اقلام وارداتی قرار گرفتند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
11 محلول پاشی 120 هکتار از رویشگاههای شمشادی مازندران ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف مواد قندی را در دوران پیش دبستانی محدود کنید کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان...

  جوجه‌كباب آماده طبخ فله‌ای نخرید لقمه: جوجه‌كباب از جمله غذاهای لذیذی است كه اكثر ا...

  نجات سر یک بچه از زود پز! مدیرعامل آتش نشانی یاسوج از نجات یک پسر بچه یک سال...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟/با بهترین روش های فریز کردن مواد غذایی آشنا شوید آیا فکر می‌کنید خوراکی‌های منجمد در مقایسه با محصولات تازه ارزش غذایی کمتری دارند؟ آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟ اگر پاسخ‌تان مثبت است وقت آن رسیده که با این باور نادرست خداحافظی کنید. همه چیز به همین سادگی نیست. چون فریز کردن مواد غذایی شرایط خاصی دارد که اگر رعایت نشوند، روی ارزش غذایی آنها تاثیر منفی می‌گذارد. دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه در این باره توضیح می‌دهد.
چقدر روغن و چربی مصرف کنیم؟ چربی ها و روغن های خوراکی نقش مهمی در تغذیه ما دارند. بسیاری از فعالیت های روزانه بدن ما با کمک همین ماده خوراکی انجام می شود.
بایدها و نبایدهای استفاده از مایكروویو ظروف پلاستیكی معمولی برای استفاده در مایكروویو مناسب نیست، چون در اثر حرارت زیاد، ساختار شیمیایی آنها تغییر می‌كند و مواد سمی وارد غذا می‌شود.
خودکشی دسته جمعی ایرانی ها با مواد غذایی! وزیر بهداشت در همایش روز جهانی غذا آمار تکان دهنده ای از مصرف سالانه مواد غذایی در ایران داد.