معرفی ارقام جدید بذر چغندرقند از سوی محققان کشور


پایگاه خبری لقمه: رئیس مؤسسه تحقیقات چغندرقند از معرفی 4 رقم چغندرقند خبر داد و گفت: این ارقام مقاومت بالا نسبت به آفات و بیماری‌ها و تنش خشکی دارند؛ از این رو این ارقام در سال 1395 حدود 15 درصد از سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، سیدباقر محمودی با معرفی چهار رقم چغندرقند که در سه سال اخیر توسط مؤسسه تحقیقات چغندر قند تولید شده است، افزود: این ارقام شامل «آریا»، «پایا»، «شکوفا» و «مطهر» است که هریک دارای ویژگی خاص خود هستند.

 

وی با اشاره به برخی ویژگی‌های این ارقام، اظهار کرد: تحمل بالای این ارقام به تنش خشکی (با دورآبیاری دو برابر معمول) و 30 تا 40 درصد صرفه‌جویی در مصرف آب از ویژگی‌های این ارقام بوده و برخی از ارقام نیز از مقاومت بالا نسبت به بیماری «ریزومانیا» و تحمل بالا به «نماتد سیستی» چغندرقند برخوردار بوده‌اند.

 

محمودی، مقاومت به بیماری پوسیدگی را از دیگر مزایای این ارقام چغندر قندر ذکر کرد و ادامه داد: عملکرد شکر تولید شده از رقم «آریا» چغندر قند به میزان 21 درصد نسبت به رقم شاهد بیشتر بوده است. رقم «آریا» منوژرم هیبرید مقاومت بیشتری نسبت به بیماری ریزومانیا و نماتدسیتی دارد.

 

وی با تاکید بر اینکه رقم «پایا» اولین رقم متحمل به خشکی در چغندرقند است، یادآور شد: این رقم قادر است در شرایط تنش خشکی 30 درصد عملکرد بیشتری در مقایسه با ارقام معمولی تولید کند. رقم «شکوفا» نیز جدیدترین رقم منوژرم هیبرید مقاوم به بیماری ریزومانیا و نماتد سیستی (مقاومت به دو بیماری) است که توسط مؤسسه معرفی شده و جایگاه خوبی را در یکی دو سال اخیر در زراعت چغندرقند پیدا کرده است.

 

رییس موسسه تحقیقات چغندرقند با بیان اینکه رقم «مطهر» از رقم مولتی‌ژرم و از ویژگی تحمل به پوسیدگی ریشه و ریزومانیا برخوردار است، اضافه کرد: این رقم به منظور رفع نیاز کشاورزان دارای اراضی کوچک، معرفی شده است و عملکرد این رقم در مقایسه با شاهد خارجی 9 درصد بیشتر است.

 

محمودی با اشاره به تولید تجاری هرکدام از این ارقام، گفت: رقم آریا با تولید تجاری 90 هزار یونیت، رقم پایا 3500 یوینت، رقم شکوفا 40 هزار یوینت و رقم مطهر 80 تن بوده است.

 

وی همچنین به سطح زیر کشت این ارقام  با محاسبه ظرفیت نفوذ ارقام و میزان استقبال کشاورزان اشاره کرد و گفت: این ارقام در سال 1395 حدود 15 درصد از سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص داده‌اند.

 

رییس موسسه تحقیقات چغندر قند این ارقام را مناسب کشت بهاره دانست و تصریح کرد: این در حالی است که رقم مناسب کشت پاییزه چغندر قند رقم شریف است که در سال 1390 معرفی شده است و در حال حاضر این رقم در منطقه دزفول کشت و کار می‌شود و مورد استقبال کشاورزان قرار گرفته است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 10340 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ خرداد بازدید: 2488 ساعت: 1:01 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 از لاغری تا رفع یبوست با این شگفت انگیز ۱۳۹۷ يکشنبه ۶ آبان
2 دلالان شکر را ارزان بخرند، به بازار ورود می‌کنیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
3 مطالبات چغندرکاران پرداخت نشده است ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان
4 آیا مصرف چغندر می تواند موجب ابتلا به نقرس شود ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر
5 توصیه‌های هواشناسی کشاورزی ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۲ مهر
6 خوراکی هایی که شما را پر انرژی می کنند ۱۳۹۶ دوشنبه ۳ مهر
7 نیاز به ۵۰۰ هزار تن شکر خارجی/ واردات ۵۵۰ هزار تنی فقط در ۴ ماه! ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۵ مرداد
8 خوراکی که سلاح طبیعی در برابر سرطان هاست ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۲ مرداد
9 معاون وزیر کشاورزی: باید پنج کارخانه جدید قند و شکر ساخت ۱۳۹۶ دوشنبه ۹ مرداد
10 سلامت ذهن و جسم با مصرف «چغندر» ۱۳۹۶ چهارشنبه ۴ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری از تکرار حمله قلبی اغلب افرادی که سابقه ابتلا به بیماری‌های قلبی و عر...

  بهترین زمان برای خوردن سالاد مسئله مهمی که مورد سؤال بسیاری از افراد می‌باشد، ب...

  موز را بهتر بشناسید این میوه حاوی پتاسیم فراوان است كه در كاهش سطح فشا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت