«مالت» و «ماءالشعیر» چه تفاوت هایی دارند


پایگاه خبری لقمه: کارشناس اداره کل نظارت بر مواد غذایی سازمان غذا و دارو، گفت: تفاوت اصلی بین نوشیدنی مالت و ماءالشعیر، نوع مخمر استفاده شده در مرحله‌ تخمیر است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، مهندس معصومه تکلو در گفتگویی، اظهارداشت: نوشیدنی مالت فرآورده ای است که از عصاره مالت جو تهیه می شود و تولید آن به صورت ساده و بدون شکر و یا به صورت نوشیدنی طعم دار که حاوی شکر است، تولید می شود. از مخلوط کردن جو، رازک و آب تشکیل می‌شود اما برای تولید آن از مواد دیگری مثل ذرت، برنج و دکستروز نیز استفاده می‌شود. اجزای تشکیل دهنده یک نوشیدنی مالت بطور کلی آب، گاز Co-2 ، اسیدهای آلی و عصاره رازک است.

 

وی ادامه داد: اما جو، رازک، مخمر و آب تشکیل دهنده مواد ماءالشعیر هستند که مواد اولیه آنها به کمک دستگاه‌های مخصوص مخلوط و با نوشیدنی تخمیر می‌شود تا در آن حباب‌های الکل ایجاد شود، سپس از طریق حرارت، الکل ایجاد شده را برای رسیدن به ماءالشعیر بدون الکل تبخیر می‌کنند.

 

تکلو افزود: فرایند تخمیر برای تولید هر یک از نوشیدنی‌های مالت و ماءالشعیر متفاوت است. روشن است که برای تولید هر دوی آنها از مخمر استفاده می‌شود، اما دلیل تفاوت اصلی بین نوشیدنی مالت و ماءالشعیر، نوع مخمر استفاده شده در مرحله‌ تخمیر است. از نظر طعم، ماءالشعیر نسبت به نوشیدنی مالت طعم تلخ‌تری دارد چرا که نوشیدنی مالت به دلیل وجود دانه‌های ذرتِ شیرین شده، برنج و دکستروز، طعم نسبتا شیرینی دارد.

 

این کارشناس نوشیدنی سازمان غذا و دارو، تاکید کرد: تفاوت مزه ها به دلیل این است که در تولید ماءالشعیر از نوعی مخمر استفاده می‌شود که در مرحله‌ تخمیر به سمت بالای مایع شناور می‌شود، سپس تمام محتویات قندی آن توسط دستگاه برداشته می‌شود، که همین امر عامل طعم تلخ ماءالشعیر است. از سوی دیگر، برای تولید نوشیدنی مالت از مخمرهایی استفاده می‌شود که قابلیت شناور شدن را ندارند، به همین علت مواد قندی در مخازن تولید نوشیدنی ته‌نشین شده و طعم شیرین‌تری به نوشیدنی مالت می‌دهند. اگرچه ماءالشعیر می‌تواند از طریق هر یک از این دو نوع مخمر با توجه به نوع دستگاه‌های تخمیر تولید شود، اما برای تولید نوشیدنی مالت فقط می‌توان از مخمرهای ته‌نشین شونده استفاده کرد.

 

وی افزود: محصول نوشیدنی مالت مشمول اخذ پروانه بهداشتی از سازمان غذا و دارو و واحدهای تابعه است و با توجه به اخذ پروانه ساخت و درج آن بر روی برچسب با آرم سازمان غذا و دارو به مصرف کننده این اطمینان را می دهد که تحت نظارت مسئول فنی در کارخانه تولید و بسته بندی شده و مطابق با ضوابط این سازمان تولید شده است.

 

تکلو گفت: تمامی نشان های موجود در تولید نوشیدنی مالت در کشور مجوز دارند و همه نوشیدنی های مالت در سطح عرضه که پروانه ساخت و تاریخ انقضاء معتبر دارند، مورد تایید سازمان غذا و دارو است.

 

وی اظهارداشت: واحدهای تولید کننده این نوشیدنی ها مانند سایر فرآورده های غذایی به طور مستمر تحت نظارت معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور قرار دارد در این نظارت ها هم واحد تولیدی و هم محصول عرضه شده مورد بررسی و پایش قرار می گیرد.

 

این کارشناس نوشیدنی سازمان غذا و دارو، در پایان گفت: علاوه بر نظارت ها سطح بندی شرکت های تولیدی نوشیدنی های مالت موجب شده است کیفیت آنها در پایش های سالانه معاونت های غذا و داروی سراسر کشور نیز تحت نظارت و پایش جدی تری قرار گیرند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 10580 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ خرداد بازدید: 1413 ساعت: 9:09 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 گیاهان مدیترانه ای سلاح جدیدی برای مبارزه با آلزایمر و پارکینسون ۱۳۹۶ جمعه ۲۲ دي
2 بستنی گاومیش آلوده است، نخورید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۴ تير
3 پیشگیری از تب مالت با مصرف فراورده‌های لبنی پاستوریزه ۱۳۹۶ سه شنبه ۲ خرداد
4 سونامی پوکی استخوان در راه است/ روند کاهشی مصرف شیر ادامه دارد ۱۳۹۴ دوشنبه ۳۰ آذر
5 تشخیص 24 ساعته بیماری تب مالت در ایران ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۷ شهريور
6 مرغ و تخم مرغ ایرانی هیچ مشکلی ندارند ۱۳۹۴ شنبه ۷ شهريور
7 مردم باید فقط شیر پاستوریزه مصرف کنند تا تب مالت نگیرند ۱۳۹۴ جمعه ۳۰ مرداد
8 ماءالشعیر طعم‌دار و نوشابه چه فرقی با هم دارند؟ ۱۳۹۳ شنبه ۱ شهريور
9 باید و نبایدهای شیوع تب مالت در فصل گرما ۱۳۹۳ چهارشنبه ۳۱ ارديبهشت
10 مشاهده بیماری تب برفکی و طاعون PPR در بین دامهای همدان ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نکاتی در مورد بادمجان

  یک خوراکی مفید برای افراد چاق محققان دانشگاه ایلی نویز در مطالعات اخیر خود پی بر...

  سرد مزاجان و خوردن غذاهایی با طبع سرد اگر افراد بعد از مصرف غذاهایی که طبع سرد دارد، دچا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت