جویدن کافی غذا حفاظتی در برابر عفونت های دهانی


پایگاه خبری لقمه: محققان دریافتند که جویدن کافی مواد غذایی، باعث آزاد شدن نوع خاصی سلول ایمنی در دهان می شود که مانعی حفاظتی در برابر عفونت های دهانی است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، از پایگاه اینترنتی مدیکال نیوزتودی، گرچه نقش مواد مغذی خوراکی های مصرفی در سلامت سیستم ایمنی مسلم است، اما براساس یافته جدید تیم تحقیق انگلیسی و آمریکایی، عمل جویدن نیز در این زمینه نقش مهمی دارد. 

 

جویدن غذا از بدو کودکی به افراد توصیه می شود و براساس مطالعه جدید که در مجله journal Immunity منتشر شد، می تواند باعث آزاد شدن سلول های ایمنی موسوم به Th17 در دهان شود.

سلول های TH17 بخشی از سیستم ایمنی را شکل می دهند که وجود آنها برای حفاظت در برابر عفونت های باکتریایی و قارچی که معمولا در دهان یافت می شود، اهمیت دارد. 

 

به گفته دکتر جوان کونکل از دانشگاه منچستر انگلیس و سرپرست تیم تحقیق، سلول های Th17 در حضور باکتری پروبیوتیک در روده و پوست تولید می شوند، اما تاکنون مکانیسم های تولید این سلول ها در دهان مشخص نبود. 

به گفته دکتر کونکل، نیروی مکانیکی مورد نیاز عمل جویدن باعث سایش فیزیولوژیکی و آسیب در دهان می شود و همین آسیب موجب تحریک سلول های Th17 می شود. 

 

محققان برای این مطالعه، به موش ها تا سن 24 هفتگی مواد غذایی نرم خوراندند که جویدن کمتری لازم داشت؛ سپس در سن 24 هفتگی میزان حضور سلول های Th17 در دهان این جوندگان را اندازه گیری کردند و متوجه کاهش قابل توجه تولید این سلول ها شدند که به گمان محققان، ناشی از کاهش آسیب فیزیولوژیکی ناشی از سایش دهان بود. 

 

با کاهش میزان نرمی مواد غذایی مصرفی موش ها، محققان متوجه افزایش آسیب فیزیولوژیکی در دهان این جوندگان و به تبع آن، افزایش تولید سلول های یاد شده شدند. 

بر این اساس، پژوهشگران دریافتند که جویدن مواد غذایی می تواند باعث مصونیت در برابر بیماری شود؛ با این حال، آنها هشدار دادند که افزایش تولید سلول های Th17 دهان همیشه مفید نیست، تولید بیش از حد این سلول ها می تواند خطر پریودنتال یا بیماری های لثه را افزایش دهد. همچنین قرار گرفتن طولانی مدت دهان در معرض آسیب فیزیولوژیکی ناشی از سایش می تواند تبعات بیماری لثه را تشدید کند. 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 10729 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ يکشنبه ۳ بهمن بازدید: 1639 ساعت: 2:17 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کشف هزار و دویست کیلو حشیش در قوطی‌های رب ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
2 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
3 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
4 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
5 دامن زدن به نابودی زمین‌های کشاورزی با انفعال بنیاد مسکن ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان
6 رشد ۷۷ درصدی تامین ارز واردات شیرخشک ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان
7 تورم مواد غذایی ایران نزولی شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
8 هلال احمر ایران برای ارسال دارو و غذا به غزه اعلام آمادگی کرد ۱۴۰۲ جمعه ۲۸ مهر
9 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
10 موادغذایی در چین ارزان شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
11 احتمال افزایش قیمت غذاهای رستورانی در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  برای جلوگیری از بیماری‌های غذایی چه کنیم بیماریهای ایجاد شده توسط غذا قابل پیشگیری می‌‌باشن...

  درمان و بهبود آفت دهان با تغذیه آفت‌های دهانی (canker sores) زخم‌های دردناکی هستند...

  چیپس‌های سرطان‌زا نخورید دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چیپس و اسن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاهای مو سیاه کن شاید این سؤال همواره مطرح باشد که چرا موهایمان سفید می شوند؟ رنگ مو و مطالب مربوط به آن موضوع جالب و پیچیده ای است و جدا از آن که عامل زیبایی است، محافظ و نگهبان ِ سر درمقابل اشعه ماوراء بنفش هم هست. در پایین ترین لایه پوست و درمحل پایه و تکیه تار مو، سلول هایی به نام ملانوسیت قراردارند که دائما ترکیبی به نام ملانین را تولید می کنند، که همین ملانین عامل رنگ داشتن تار موی رشد کرده است.
میوه های دارای کالری منفی کدامند؟ بعضی از میوه ها قند دارند و باعث چاقی می شوند، بعضی دیگر بر عکس لاغر می کنند اما تا کنون درباره میوه هایی که چربی را بسوزانند شنیده بودید؟ آیا این میوه ها را می شناسید؟
5 سوال راجع به هورمون‌ها و چاقی گاهی اوقات تغییرات هورمونی، تأثیر زیادی روی وزن می‌گذارد. زمانی که در ترشح هورمون‌های استروژن، اختلالاتی به وجود می‌آید و یا تیروئید کم کار می‌شود وزن افراد نیز دچار تغییراتی می‌شود. این اختلالات نه تنها روی زنان، بلکه روی مردان نیز تأثیر می‌گذارد.
دوری از این بیماری‌ها با مصرف ماست کم چرب پژوهش‌ها بیانگر این است که اضافه کردن ماست کم چرب به غذای روزانه، ریسک بالا بردن فشار خون را کاهش می‌دهد.