اثرات سوء استرس بر ارگانهای مختلف (2)


پایگاه خبری لقمه: در مقاله ی قبل اثر استرس بر سیستم عصبی،غدد درون ریز،سیستم تنفسی ،گوارش و سیستم ایمنی بررسی کردیم در این مقاله سیستم های اسکلتی-عضلانی،قلبی-عروقی و تناسی بررسی خواهیم کرد.

سیستم اسکلتی-عضلانی:

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه ، زمانی که بدن در استرس است، عضلات کشیده و سفت می شوند.  تنش عضلانی تقریبا - یک واکنش انعکاسی به استرس - راه بدن برای محافظت در برابر آسیب و درد می باشد.

با شروع استرس ناگهانی، زمانی که در استرس می گذرد همه ی عضلات یک باره کشیده می شوند، و سپس تنش خود را آزاد میکنند.  استرس مزمن باعث می شود که عضلات در بدن در حالت کم و بیش ثابت قرار بگیرند.  هنگامی که عضلات برای مدت زمان طولانی کشیده و سفت می شوند، ممکن است واکنش های دیگر بدن را آغاز کنند و حتی اختلالات مربوط به استرس را افزایش دهند.  به عنوان مثال، هر دو نوع سردرد تنشی و میگرن با تنش عضلانی مزمن در ناحیه شانه ها، گردن و سر همراه است.

 

میلیون ها نفر از شرایط دردناک و مزمن ثانویه به اختلالات اسکلتی - عضلانی رنج می برند. اغلب، اما نه همیشه، ممکن است یک جراحت وجود داشته باشد که حالت مزمن و دردناک را ایجاد کند.  چه این موضوع مشخص شود چه نشود، فرد مصدوم در ادامه از درد مزمن و اینکه چگونه به آن آسیب پاسخ دهد رنج می برد. افرادی که ترس از درد و آسیب مجدد دارند، و کسانی که به دنبال تنها یک علت جسمی و یک درمان برای آسیب هستند، به طور کلی، از افرادی که یک سطح معین و متوسطی از فعالیت پزشکی و تحت نظارتی را دنبال می کنند روند بهبودی بدتری دارند. تنش عضلانی، و در نهایت، آتروفی عضلانی به علت استفاده نامناسب از بدن، همگی، شرایط اسکلتی عضلانی مرتبط با استرس مزمن را افزایش می دهد.

 

زمان استرس، ماهیچه های شما برای محافظت خود از آسیب سفت می شوند.  شما احتمالا احساس کرده اید که کشیدن ماهیچه ها و دوباره آزاد کردن آن ها باعث آرامش شما می شود.  اگر شما به طور مداوم تحت استرس هستید، ماهیچه های شما به حالت استراحت تغییر پیدا نمی کند. عضلات سفت باعث سردرد، درد پشت و شانه ، و بدن درد می شود.  با گذشت زمان، شما ممکن است ورزش را متوقف کنید و به درمان دارویی درد و تنظیم یک چرخه ناسالم بپردازید.

تکنیک های آرامش اعصاب نشان داده است که به طور موثری باعث کاهش تنش عضلانی، کاهش بروز اختلالات مربوط به استرس خاص، مانند سردرد، و افزایش احساس خوب بودن می شود.

 

سیستم قلبی عروقی 

سیستم قلبی عروقی از دو قسمت قلب و رگ های خونی تشکیل می شود که در ارائه غذا و اکسیژن به اندامهای بدن با هم کار می کنند.  فعالیت این دو قسمت نیز در پاسخ بدن به استرس هماهنگ شده است. استرس حاد، استرسی است که زودگذر و یا کوتاه مدت است؛ مانند ملاقات های ضرب العجلی، گیر کردن در ترافیک یا به طور ناگهانی کوبیدن روی ترمز برای جلوگیری از تصادف- که هورمون های استرس - آدرنالین، نورآدرنالین و کورتیزول- به عنوان فرستندگان این اثر،  باعث افزایش ضربان قلب و انقباض قوی تر عضله قلب می شوند. علاوه بر این، رگ های خونی که خون را به عضلات بزرگ قلب هدایت می کنند، موجب افزایش مقدار خون پمپ شده به این بخش از بدن و بالا بردن فشار خون می شوند.هنگامی که قسمت استرس حاد رد شد، بدن به حالت عادی خود باز می گردد.

 

استرس مزمن و یا استرس ثابت در مدت زمان طولانی می تواند سبب ایجاد مشكلات طولانی مدت برای قلب و عروق شود.افزایش مداوم ضربان قلب ،افزایش سطح هورمونهای استرس و فشار خون ،سبب ایجاد عوارضی در بدن می شود. این استرس مداوم طولانی مدت می تواند خطر ابتلا به فشار خون بالا، حمله قلبی یا سکته را افزایش دهد.

تكرار استرس حاد و تداوم استرس مزمن می تواند سبب التهاب سیستم گردش خون ،به خصوص عروق كرونر، و تصور می شود كه این مسیری است ك رابطه ی استرس و حمله قلبی را نشان می دهد. هم چنین به نظر می رسد كه پاسخ استرسی یك فرد در سطح كلسترول او اثر گذار است.

 

خطر ابتلا به بیماری ها ی قلبی مرتبط استرس به نظر می رسد كه در زنان با توجه به این كه قبل یا بعد از یائسگی هستند متفاوت باشد.سطح استروژن در زنان قبل از یائسگی به نظر می رسد به پاسخ بهتر رگ ها در برابر استرس كمك كرده ، در نتیجه سبب مقابله بهتر با استرس و محافظت در برابر بیماری های قلبی می شود.زنان یائسه به علت از دست دادن سطح محافظتی استروژن ،در معرض خطر بیماری های قلبی هستند.

 

سیستم تناسلی مردان: 

سیستم تناسلی مردان تحت تاثیر سیستم عصبی قرار دارد.بخش پاراسمپاتیك سبب شل و بخش سمپاتیك سبب انقباض آن  می شود .در آناتومی مردان ، سیستم عصبی خودكار ، هم چنین به عنوان واكنش یا پاسخ شناخته شده ،تولید تستوسترون و فعالیت اعصاب سمپاتیك سبب انگیختگی می شود.استرس سبب تولید هورمون كورتیزول از غده فوق كلیوی می شود.كورتیزول در تنظیم فشار خون و عملكرد طبیعی چند سیستم بدن  از جمله قلب و عروق و گردش خون و تولید مثل مردان مهم است.مقادیر بیش از حد کورتیزول می تواند بر عملکرد بیوشیمیایی طبیعی سیستم تناسلی مردان تاثیر گذارد.

 

استرس مزمن، استرس مداوم در یک دوره طولانی مدت ،می تواند بر تولید تستوسترون، تولید اسپرم و بلوغ آن تاثیر گذارد، و حتی منجر به اختلال نعوظ یا ناتوانی جنسی شود.همچنین، هنگامی که استرس سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرارمی دهد،بدن می تواند در معرض عفونت قرار گیرد.درآناتومی مردان، عفونت بیضه ها ، غده ی پروستات ، مجرای خروجی مثانه می تواند بر عملكرد طبیعی باروری مردان اثر بگذارد.

 

سیستم تولید مثلی زنان 

قاعدگی:استرس می تواند بر قاعدگی دختران نوجوان و زنان از روش های متفاوتی اثر بگذارد.به عنوان مثال ؛ استرس زیاد ممكن است سبب نامنظم شدن و یا عدم قاعدگی، دوره های دردناك و تغییرات سیكل شود .

سندرم پیش از قاعدگی:استرس ممكن است سبب بدتر شدن علائم سندرم پیش از قاعدگی و یا سختی تحمل آن شود ،و ممكن است علائم سندرم پیش از قاعدگی برای بسیاری از زنان استرس زا باشد.این علائم ممكن است شامل ؛گرفتگی ،احتباس مایعات و نفخ ، ایجاد خلق منفی (تحریك پذیری ) و نوسانات خلقی و... باشد .

 

یائسگی: از رویكرد ها ی یائسگی ، نوسانات سریع سطح هورمون ها می باشد.. این تغییرات با اضطراب، نوسانات خلقی و احساس پریشانی همراه است. بنابراین یائسگی به خودی خود می تواند یک عامل استرس زا باشد.برخی از تغییرات فیزیکی مرتبط با یائسگی، به خصوص گرگرفتگی، می تواند سبب تحمل آن شود.علاوه بر این ،ناراحتی های عاطفی ممكن است سبب بدتر شدن علایم فیزیكی و جسمی شود.به عنوان مثال ؛زنانی كه بیشتر مضطرب هستند ممكن است سبب افزایش تعداد گرگرفتگی و گرگرفتگی های شدید شوند.

 

میل جنسی: استرس، حواس پرتی، خستگی، و غیره، ممکن است میل جنسی را کاهش می دهد.به خصوص زمانی كه زنان ب طور همزمان از بچه ها و اشخاص دیگر كه مریض هستند مراقبت می كنند و  با مشكلات مزمن پزشكی مقابله میكنند،احساس افسردگی دارند،دچار مشكلاتی در رابطه احساس و كاری هستند دچار كاهش میل جنسی می شوند.

 

گرداورنده: غزال میرزایی ، مینا نادری ، صبا محمدپور،نیکی بهرام پور

منابع:

1-www.apa.org/helpcenter/stress-body.aspx

2- www.healthline.com/health/stress/effects-on-body

3- Physiology of stress: Cortisol and the hypothalamic-pituitary-adrenal axis. (2011, February 3). Dartmouth Undergraduate Journal of Science. Retrieved July 3, 2014, fromhttp://dujs.dartmouth.edu/fall-2010/the-physiology-of-stress-cortisol-and-the-hypothalamic-pituitary-adrenal-axis#.U_W2W2OFmZR

4-Q&A on stress for adults: How it affects your health and what you can do about it. (n.d.).National Institute of Mental Health, National Institutes of Health. Retrieved July 2, 2014, from http://www.nimh.nih.gov/health/publications/stress/index.shtml

5-Stress effects on the body. (n.d.). American Psychological Association. Retrieved July 2, 2014, from http://www.apa.org/helpcenter/stress-body.aspx

6-Study explains how stress can boost immune system. (2012, June 21). Stanford Medicine News Center. Retrieved July 2, 2014, from http://med.stanford.edu/news/all-news/2012/06/study-explains-how-stress-can-boost-immune-system.html

7-Stress symptoms: Effects on your body and behavior. (2013, July 19). Mayo Clinic. Retrieved July 2, 2014, from http://www.mayoclinic.org/healthy-living/stress-management/in-depth/stresssymptoms/art-20050987

8-Stomach and duodenal ulcers (Peptic ulcers). (n.d.). Johns Hopkins Medicine. Retrieved July 2, 2014,fromhttp://www.hopkinsmedicine.org/healthlibrary/conditions/digestive_disorders/stomach_and_duodenal_ulcers_peptic_ulcers_85,P00394/

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10883 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۵ اسفند بازدید: 1793 ساعت: 1:27 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ارتباط استرس با مشکلات گوارشی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
2 روش‌های موثری که سلامت پوست را حفظ می کند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ آذر
3 عوامل موثر در افزایش میل به مصرف خوراکی‌های شور چیست؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
4 غذا و نوشیدنی‌‌هایی که باعث تسکین اضطراب می‌شوند ۱۳۹۶ شنبه ۱۳ آبان
5 خانم ها این گیاه دارویی شگفت انگیز را مصرف کنند ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
6 چگونه 9 کیلو در دو هفته کم کنیم؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
7 روش‌های‌ درمان و پیشگیری از کبد چرب ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۲ مهر
8 مصرف نیشکر بی‌خوابی ناشی از استرس را کاهش می دهد ۱۳۹۶ يکشنبه ۲ مهر
9 مراقبت‌های پس از کشیدن دندان ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ شهريور
10 با مصرف این مواد غذایی با استرس خداحافظی کنید ۱۳۹۶ سه شنبه ۷ شهريور
11 استرس وکاهش شیر مادر چه تاثیری بر سلامت نوزاد دارد؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  هشدار وزارت بهداشت : میوه های چسبناك یا براق سمی اند رییس اداره بهداشت كشاورزی وزارت بهداشت از مردم خوا...

  مکمل یاری در سرطان،از علم تا جدال پایگاه خبری لقمه: بیش از ٨٠درصد بزرگسالان مبتلا به...

  روغن نارگیل برای قلب مفید نیست محققان دانشگاه کویینزلند استرالیا اثبات کرده‌اند ک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت