مکارم حسینی: برپایی نوروزگاه ها برای تقویت فرهنگ و آداب نوروزی است


پایگاه خبری لقمه: آخرین نشست خبری سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در سال 1395، ، با موضوع «نوروزگاه‌ها و جشن جهانی نوروز» برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، سمیع‌الله حسینی‌مکارم، رئیس شورای سیاست‌گذاری نوروز سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، در این نشست که در سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری برگزار شد، گفت: «نوروز میراث معنوی ایرانیان است و می‌توان به‌قاطعیت گفت که کهن‌ترین میراث معنوی بشر است که تابه‌امروز اجرا شده است.»

 

او افزود: «ما افتخار می‌کنیم که ایرانیان نوروز را ابداع کرده‌اند. البته تصور من بر این است که نوروز چون درخت کهنسالی است که ریشه در اعماق این کشور دارد و شاید چندهزار سال است که نوروز را جشن می‌گیرند.»

 

رئیس شورای سیاست‌گذاری نوروز سازمان میراث‌فرهنگی یادآور شد: «کتیبه‌های تخت‌جمشید نشان می‌دهد که ایرانیان مراسم جامع و کاملی از نوروز برگزار می‌کردند و نوروز به‌دلیل ظرفیت‌ها و کارکردهای گسترده‌اش ایجاب می‌کند که همه مردم، سیاست‌گذاران، سیاست‌مداران، هنرمندان و... از آن حفاظت کنند.»

 

او بیان کرد: «براساس وظایف ذاتی باید از میراث ملموس و ناملموس پاسداری کرد و به معرفی این میراث پرداخت. امسال به‌همت معاونت سازمان میراث‌فرهنگی و اداره‌کل ثبت آثار میراث معنوی، با مدیریت و محوریت سازمان، پرونده نوروز تشکیل و تنظیم شد و با حضور 12 کشور به‌ثبت رسید و ما به همین دلیل وظیفه داریم اقدامات پاسدارانه داشته باشیم. آنچه اهمیت دارد کارکردهای نوروز و ابعاد آن در بخش‌های اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی است.»

 

حسینی مکارم تصریح کرد: «امروز وظیفه داریم آیین‌های محلی و منطقه‌ای را مجدداً احیا کنیم و یکی از راه‌کارهای ترویج، شناسایی و انتقال فرهنگ نوروز به نسل‌های جدید برپایی همین نوروزگاه است که ذاتاً به مکان‌هایی اطلاق می‌شود که آیین‌های نوروزی هر منطقه و هر محل در آنجا اجرا می‌شوند و به‌نمایش درمی‌آیند. عموماً مخاطبان آیین‌های نوروزی در هر منطقه بومیان و مردم آن بخش و همچنین مسافران هستند.»

 

او خاطرنشان کرد‌: «نوروزگاه به‌معنای زمان و مکانی است که آیین‌های نوروزی در آنجا اجرا می‌شود. ما در بحث نوروزگاه سال گذشته 12 مرکز در استان‌ها داشتیم و امسال این میزان به کل استان‌های کشور گسترش یافته است. امسال قرار شد در کل کشور، دست‌کم در مرکز هر استان، یک نوروزگاه داشته باشیم. ضمن اینکه در شهرهای بزرگی چون اصفهان و تبریز نوروزگاه‌های متعددی ایجاد کنیم. اولویت اول در نوروزگاه‌ها پایگاه‌های جهانی هستند، به‌دلیل اینکه اکثر مسافران در سفرها قطعاً به چنین مکان‌هایی سر می‌زنند.»

 

رئیس شورای سیاست‌گذاری نوروز سازمان میراث‌فرهنگی تأکید کرد: «شروع فعالیت نوروزگاه‌ها از یکم فروردین است و تا دوازدهم فروردین در کل کشور ادامه خواهد داشت. برنامه‌های هر نوروزگاه با ابتکار استان‌ها اجرا می‌شوند و در هر استان قطعاً آیین‌های ویژه‌ای برای مسافران نوروزی به‌نمایش درمی‌آیند، و این بدان معناست که این پایگاه‌ها برای مسافران و بومیان قابل‌استفاده است.»

 

او ادامه داد: «ترکیبی که ما پیشنهاد کرده‌ایم این است که نمایشگاه ‌عکسی از مسائل روز داشته باشیم که بخشی از آن نوروز ملل است که از پرونده نوروز گرفته شده. بخش دیگر این نمایشگاه‌ها به عکس پایگاه‌های جهانی، صنایع‌دستی، شیرینی‌ها و غذاها، سوغات محلی و نمایشگاهی از چگونگی برگزاری جشن نوروز در کاخ گلستان اختصاص دارد.»

 

حسینی‌مکارم با اعلام اینکه یکی از شعارهای امسال «نوروز، میراث صلح» است تشریح کرد: «چون نوروز از ابعاد مختلف در صلح جهانی و بر روستا و شهر و نیز در سطح ملی و بین‌المللی تأثیر فراوانی دارد، این شعار را برای امسال درنظر گرفته‌ایم. برای مثال، داعش به‌عنوان غده سرطانی به‌دلیل برداشت‌های غلط اقتصادی و فرهنگی به تهدیدی برای جهان تبدیل شده، درحالی‌که ما ایرانیان درعینِ گوناگونی زبان‌ها و قومیت‌هایمان توانسته‌ایم با نوروز به هم‌زیستی مسالمت‌آمیز برسیم که این خود دلیل آن است که ”نوروز، میراث صلح“ است.»

 

او تأکید کرد: «امسال بحث پیوند فرنگ و طبیعت را مطرح کردیم، چراکه برای بشر دو عامل محیط زیست و میراث فرهنگی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.»

 

حسینی‌مکارم در پایان تصریح کرد: «سال گذشته هفت عنوان کتاب مرتبط با موضوع نوروز به‌چاپ رسید. امسال نیز رقم این کتاب‌ها پنج عنوان است که چهار عنوان از آن‌ها را پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری چاپ می‌کند.»

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از : برنا

کد: 10908 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۵ اسفند بازدید: 1898 ساعت: 7:53 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  محصولات ارگانیک بخوریم یا نخوریم؟ متخصصان تغذیه در یک مطالعه جدید ادعا کردند برخلاف ...

  شلغم را با آویشن بخورید یک متخصص طب سنتی توصیه کرد: از آنجایی که شلغم نفاخ...

  نکات مهم در زمینه تنظیم رژیم غذایی مبتلایان به فنیل کتونوری پایگاه خبری لقمه: نکات مهم در زمینه تنظیم رژیم غذا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

راهکارهایی برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها پایگاه خبری لقمه: مهم است که رستوران‌ها، شهرداری‌ها و سایر مراجع مربوطه با همکاری و هماهنگی مناسب، برنامه‌ها و راهکارهای موثری را برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها به کار بگیرند.
بهترین روش چربی‌سوزی چیست عضو کمیته پزشکی فدراسیون جهانی تناسب اندام و بدنسازی گفت: برای تناسب اندام و چربی سوزی بدن سه راه استفاده از رژیم غذایی، ورزش مناسب و مصرف مکمل‌های چربی سوز توصیه می‌شود.
هنگام آلودگی هوا چه بخوریم و بنوشیم؟ یک متخصص طب سنتی گفت: به شهروندان توصیه می‌شود که برای دفع سموم ناشی از آلودگی هوا، آبمیوه‌های طبیعی مصرف کنند و همچنین با مصرف لبنیات تازه به ویژه شیر می‌توانند دفع سموم را در بدن بهتر کنند تا کمتر دچار عوارض آلودگی هوا همچون تنگی نفس و با نارسایی قلبی شوند.
درباره 5 دلیل ضعف حافظه بیشتر بدانیم کاهش توانایی فرد در فراگیری موضوعات جدید یا کاهش توانایی در به یاد آوردن دانسته‌های قدیم را «اختلال‌حافظه» می‌نامیم. در افراد سالمند مبتلا به بیماری‌های تحلیل برنده مغز و اعصاب مثل «آلزایمر»، اختلالات حافظه وجود دارد.