علائم کمبود ویتامین B۱۲ چیست/ عوارض و فوائد آمپول ویتامین B۱۲


پایگاه خبری لقمه: تزریق آمپول ویتامین B۱۲ از جمله روش‌های موثر برای رفع کمبود این ویتامین حیاتی در بدن است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، کمبود این ویتامین اصلی در بدن می‌تواند مجموعه‌ای از مشکلات جسمی از خستگی گرفته تا تغییرات عصب‌شناختی دائمی را متوجه فرد کند.

 
ویتامین B۱۲ که محلول در آب است نقش مهمی در بسیاری از عملکردهای بدن همچون ترکیب DNA، تولید انرژی، سلامت سلول عصبی، تشکیل گلبول قرمز و عملکرد عصب شناختی دارد.
این ویتامین در بسیاری از منابع خوراکی به خصوص حیوانی وجود دارد که به مولکول‌های پروتئین در خوراکی‌ها متصل است. ویتامین B۱۲ هنگام هضم غذا از پروتئین جدا شده و در جریان خون جذب می‌شود. برای جدا شدن این ویتامین از پروتئین نیاز به وجود مقدار کافی اسید معده و ماده‌ای به نام فاکتور داخلی است که جذب آن را به انجام رساند.
 
مصرف روزانه ویتامین B۱۲ برای مردان و زنان بالای ۱۴ سال ۲.۴ میکروگرم است. این ویتامین علاوه بر آنکه از منابع غذایی تامین می‌شود می‌توان ‌آن را از نوع دست‌سازش موسوم به "سیانوکبالامین" تامین کرد.
 
آمپول ویتامین B۱۲ حاوی سطح بالایی از سیانوکبالامین است که تزریق آن به سرعت سطح ویتامین را در افرادی که کمبود دارند بالا می‌برد.
به ندرت افراد دچار کمبود ویتامین B۱۲ می‌شوند هر چند برخی افراد بیشتر احتمال دارد با این مشکل مواجه شوند. توصیه می‌شود افرادی که دارای علائم کمبود ویتامین B۱۲ یا کم خونی ناشی از کمبود این ویتامین هستند به پزشک مراجعه کنند.
 
از علائم کمبود ویتامین B۱۲ می‌توان به مواردی چون کاهش عملکرد شناختی، خستگی، خواب آلودگی، یبوست، احساس ضعف، افسردگی، سردرد، عدم توانایی در حفظ تعادل، ورم کردن زبان، زخم‌های دهان و تغییرات در دید اشاره کرد.
همچنین فاکتورهای خطرزای زیر می‌تواند خطر ابتلا به کمبود ویتامین B۱۲ را افزایش دهد:
مصرف مواد الکلی، استعمال سیگار، مصرف برخی داروها همچون داروی دیابت نوع دو، ابتلا به اختلال خود ایمنی مرتبط با غدد درون ریز، داشتن رژیم غذایی گیاهخواری، بیماری‌های گوارشی و بالا رفتن سن.
 
همچنین دلایل متعددی برای تزریق آمپول ویتامین B۱۲ وجود دارد که مهم‌ترین آنها رفع مشکلات و خطرات مرتبط با کمبود ویتامین B۱۲ مانند بیماری قلبی، اختلالات عصب شناختی و برخی مشکلات دیگر است. همچنین دریافت ویتامین B۱۲ به روش تزریق، باعث می‌شود این ویتامین به طور مستقیم جذب جریان خون شود.
 
اگرچه محدودیت چندانی برای مصرف ویتامین B۱۲ وجود ندارد زیرا خطر مسمومیت یا اوردوز بسیار پایین است با این حال تزریق آمپول این ویتامین می‌تواند عوارضی به همراه داشته باشد که شامل احساس درد، قرمزی و خارش در محل تزریق، اسهال خفیف و احساس ورم در بدن می‌شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 11154 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۸ تير بازدید: 1745 ساعت: 8:35 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 صادراتی موفق به ارزش ۱۲۱ هزار میلیاردتومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
2 یک ماه از تشنگی و گرسنگی مردم غزه گذشت ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
3 «فراوانی» و «قیمت» خطوط قرمز وزارت جهاد کشاورزی است ۱۴۰۲ جمعه ۴ فروردين
4 ۴۵ درصد هزینه های سلامت صرف دارو می‌شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۵ بهمن
5 کمبودی در تامین کالاهای اساسی وجود ندارد ۱۴۰۱ يکشنبه ۲ بهمن
6 کمبود ۱۰۶ دارو در کشور ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
7 کمبود آنتی بیوتیک و داروهای ضدویروسی در فصل سرد سال ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۵ آذر
8 ناگفته هایی از علت کمبودهای دارویی ۱۴۰۱ جمعه ۴ آذر
9 افزایش موجودی ۵۲ قلم از کمبودهای دارویی در کشور ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
10 ستاد رصد تامین دارو تشکیل می‌شود/ وضعیت کمبود آنتی بیوتیک ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ آبان
11 کمبود آنتی بیوتیک به خاط تجویزهای اشتباه است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۶ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تلخی زیتون این‌گونه از بین می رود اگر میخواهید زیتون را خود در منزل عمل آورید این مط...

  این میکروب قاتل معده است در صورت عدم درمان، این میکروب 30 درصد عامل سرطان م...

  چای نعناع و کاهش اختلالات هورمونی زنان دانشمندان دریافتند كه نوشیدن روزی دو فنجان چای نعن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نشانه‌های فقر آهن/ قلبتان می‌کوبد؟ پریود سنگین دارید؟ فقر آهن یکی از شایع ترین مشکلات غذایی در دنیاست و زنان بیش از همه در خطر هستند. آهن برای تولید هموگلوبین نقش مهمی دارد.
باورهای غلط درباره رژیم های غذایی امروزه اطلاعات فراوان و حتی اشتباه در مورد تغذیه‌، تشخیص یک الگوی صحیح تغذیه‌ای را دشوار کرده است.
ملخ دریایی کلسترول دارد؟ اگر زیاد به چشم‌های ریز و سیاه و آن سبیل بلند و باریک و پاهای سوسکی‌اش زل نزنید و حس کنجکاوی‌تان باعث نشود بدنش را لمس کنید شاید بتوانید برای یک‌بار هم که شده مزه‌اش را بچشید‌. با این ملخ دریایی که به آن میگو می‌گویند غذاهای متنوعی مانند میگو پلو، قلیه میگو، میگو سوخاری، خورش میگو و چیپس میگو تهیه می‌کنند.
آیا حقایق چربی سوزی را می‌دانید!؟ ما در این مطلب می خواهیم برخی حقایق کاهش وزن، از نحوه سوختن چربی‌ها در بدن و تولید انرژی گرفته تا راهکارهای صحیح این سوخت چربی را با شما در میان بگذاریم.