تاثیر تصمیم عراقی‌ها بر بازار کنسانتره و آبمیوه ایران


پایگاه خبری لقمه: رئیس هیات مدیره انجمن صنایع کنسانتره و آبمیوه ایران از احتمال کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی میزان صادرات کنسانتره و آبمیوه به عراق به دلیل تصمیم این کشور در افزایش تعرفه واردات از ۳۰ به ۱۳۰ درصد خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، موسی شمس مولوی در گفت‌وگویی و درارتباط با افزایش تعرفه واردات آبمیوه عراق از ۳۰ به ۱۳۰ درصد و تاثیر آن بر صادرات آبمیوه از ایران به این کشور، اظهار کرد: عراق و افغانستان دو بازار اصلی ایران برای صادرات آبمیوه هستند و به طور حتم باید منتظر تاثیرات این تصمیم باشیم، اما در حال حاضر پیش بینی می‌کنیم که حدود ۴۰ درصد میزان صادرات آبمیوه به عراق تا پایان سال کاهش یابد.  

 
وی ادامه داد: با توجه به شرایطی که سایر کشورها در رعایت‌ استانداردها و افزایش برخی مواد در نظر می‌گیرند متاسفانه میزان صادرات آبمیوه از ایران چندان زیاد نیست و در این زمینه با دو مساله مواجه هستیم.   یکی از مواردی که درارتباط با آن دچار ضعف هستیم رعایت استانداردها از سوی کشورهای مقصد است، علاوه بر این موضوع دیگری که وجود دارد مربوط به لزوم اضافه کردن مواد الکلی به این نوشیدنی‌هاست تا مجوز واردات به سایر کشورها را اخذ کنیم که ما در این خصوص ورود نمی‌کنیم.
 
رئیس هیات مدیره انجمن صنایع کنسانتره و آبمیوه ایران با اشاره به این‌که رعایت تعرفه ترجیحی از دیگر مسائلی است که ایرانی‌ها در صنعت مذکور از آن متضرر شده‌اند، خاطر نشان کرد: با توجه به این که ما عضو WTO نیستیم باید تعرفه ۳۰ تا ۴۰ درصدی را مدنظر قرار دهیم، در حالی که کشورهایی نظیر ترکیه تعرفه ترجیحی دو تا سه درصدی دارند. علاوه بر این ما با هزینه‌های سنگین حمل و نقل همراه هستیم و از حمل و نقل ریلی و دریایی برخوردار نیستیم تا بتوانیم در این راستا رقابت کنیم.
 
شمس مولوی در مورد وضعیت واردات آبمیوه به ایران نیز، اظهار کرد: متاسفانه بالغ بر ۷۰ درصد واردات آبمیوه به ایران قاچاق است و بیشتر از کشورهای همسایه ایران به ویژه امارات متحده عربی، کردستان عراق، ترکمنستان و سایر کشورهای پیرامونی ایران مدنظر قرار می‌گیرند. در این بین اما بیشترین میزان محصولات وارداتی به کشور مربوط به نوشیدنی‌های انرژی‌زاست و کمتر آبمیوه‌ای به کشور وارد می‌شود.
 
به تازگی دولت عراق تعرفه واردات انواع آبمیوه به این کشور را از ۳۰ به ۱۳۰ درصد در راستای حمایت از تولیدات داخلی افزایش داده و با توجه به این که بازار عراق یکی از مقاصد اصلی صادراتی کنسانتره و آبمیوه ایرانی‌ها تلقی می‌شود به طور حتم تاثیر بسزایی در این راستا خواهد داشت. در سال گذشته صادرات آبمیوه ایران به عراق معادل ۱۲.۵ میلیون دلار بوده که این رقم در شش ماهه اول سال جاری به ۶.۵ میلیون دلار رسیده است، حال باید منتظر ماند و دید پس از این تصمیم عراقی‌ها در راستای افزایش تعرفه واردات کنسانتره و آبمیوه به این کشور چه میزان صادرات این محصول از سوی ایرانی‌ها کاهش خواهد یافت.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 13537 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر بازدید: 2161 ساعت: 12:20 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تعرفه گاز هتل‌ها و تأسیسات گردشگری تعیین شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ بهمن
2 تعرفه های صادراتی محصولات آب بر بالاتر از قیمت جهانی ۱۴۰۱ جمعه ۱ مهر
3 چالش های صادرات محصولات کشاورزی/ واگذاری سیاستگذاری‌ به وزارت جهاد ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۵ خرداد
4 ارتباط حذف ارز ترجیحی با افزایش قیمت کالاها/ چند درصد گرانی داریم؟ ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۳ فروردين
5 لزوم اتخاذ سیاست هایی در راستای افزایش رقابت پذیری تولید لوازم خانگی ۱۴۰۰ جمعه ۱۲ شهريور
6 «محمود حجتی» وزیر کشاورزی از مجلس کارت زرد گرفت ۱۳۹۷ سه شنبه ۱ خرداد
7 افزایش تعرفه های ترجیحی عرصه را برای حضور کالای ایرانی تنگ ترمی کند ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ آذر
8 تعرفه واردات انواع آبمیوه به عراق۱۳۰ درصد ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۹ آبان
9 موضوع افزایش تعرفه‌ صادرات لبنیات به عراق به وزارت خارجه سپرده شد ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
10 ردپای عربستانی‌ها در افزایش تعرفه لبنیات عراق برای ایران ۱۳۹۶ شنبه ۱۳ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  روش‌ های طبیعی برای دفع سنگ کلیه یکی از دردناک‌ترین علت‌های مراجعه به بیمارستان‌ها ...

  مواد قندی سطح یادگیری را بالا نمی برد دکتر ضیاء الدین مظهری با اعلام صحت نداشتن آین باور...

  غذاهای آماده و کنسروی برای بیماران فشار خونی «سم» است یک متخصص تغذیه گفت: تمام مواد غذایی فرآوری شده مان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا غذاها سرطان‌زا می‌شوند؟ متخصصان سلامت در آمریکا معتقدند که افزایش مقدار ماده شیمیایی آکریلامید در محیط زندگی موجب بروز سرطان در حیوانات می‌شود و در انسان نیز می‌تواند اثرات منفی مشابه داشته باشد.
زندگی سالم با غذای سالم سال‌هاست در كشورهای اروپایی و امریكا پزشكان با روی آوردن به داروهای گیاهی روش سنتی درمان بیماری‌ها را در پیش گرفتند و به این سمت حركت می‌كنند تا عرضه داروهای شیمیایی را كم‌كم از چرخه درمان خارج كنند.
سفره ایرانی دیگر در خانه ها جایی ندارد! مردم اعتقاداتی داشتند، «سفره» و کنار هم نشستن را مایه خوشبختی و با هم بودن را قوت قلب و باعث نزدیک شدن خانواده‌ها به هم می‌دانستند. برای سفره‌ای که پهن می‌شد و غذایی که در آن قرار می‌گرفت، احترام خاصی قائل بودند و حریم سفره را پاس می‌داشتند،اما این روزها....
زردچوبه با فیبروز مقابله می کند بسیاری از خواص درمانی زردچوبه شناخته شده است؛ به تازگی نیز متخصصان طب گیاهی، مصرف زردچوبه را برای درمان فیبروز توصیه کرده اند.