با حضور دکتر نوبخت؛
نشست خبری همایش امنیت غذایی برگزار شد


نشست خبری و مطبوعاتی همایش امنیت غذایی با حضور «دکتر محمدباقر نوبخت» معاون پژوهشی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، معاونت پژوهش های اقتصادی، مجری طرح نظارت بر اجرای سیاست های اقتصادی برنامه چهارم توسعه و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار لقمه، در این نشست «محمدباقر نوبخت» با ذکر مقدمه ای بر پیشینه توسعه و تعریف این واژه، گفت: توسعه مفهومی پر ریشه در ادبیات اقتصادی نیست و محققاً از بعد از جنگ جهانی دوم و نیمه قرن دوم قرن بیستم، توسعه خواهی در دستور کار کشورها قرار گرفت. کشورهایی که دچار جنگ بودند، به دلیل بازسازی آثار باقی مانده آن، توسعه را مد نظر قرار دادند.


به گفته وی، سیاستمداران به فکر دگرگونی کشورها بودند و کشورهای تازه رها شده از استعماربرای جبران این دوران، به سمت توسعه پیش رفتند.


معاون پژوهشی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه، ایران را از معدود کشورهایی شمرد که بحث توسعه را آغاز کرد و گفت: هر چند که ایران زیاد درگیر جنگ نبود و همچنین تحت استعمار نیز نبود ولی خوشبختانه توسعه را در دستور کار خود قرار داد و از سال 1325 کار بررسی برنامه های توسعه در کشور آغاز شد و اولین برنامه هفت ساله توسعه در کشور به ثبت رسید و در سال 1328 اجرایی شد.


وی عنوان کرد: 63 سال از این واقعه می گذرد و ایران در طول این سال ها، 5 برنامه توسعه را قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و 4 برنامه توسعه را بعد از پیروزی انقلاب به اجرا درآورده است.


نوبخت با اشاره به اینکه دهمین برنامه توسعه با عنوان «برنامه پنجم توسعه» در حال اجرا شدن است، بیان کرد: با وجود موفقیت های نسبی در طی این 63 سال به ویژه در زمان برنامه اول تا چهارم، می توانیم در مقام مقایسه با برخی کشورها همچون کشورهای جنوب شرقی آسیا، کاستی های خودمان را بیابیم، چرا که تعدادی از این کشورها با وجود اینکه بعد از ما به فکر توسعه افتادند، اما موفقیت هایی را در این امر کسب کردند.


این مقام مسئول در ادامه با بیان اینکه قصد آسیب شناسی برنامه های توسعه را ندارد، عواملی را در بروز این مساله ذکر کرد و توضیح داد: عواملی که سبب کم بازده بودن برنامه های توسعه در کشور شده است، عبارتند از: اول اینکه حداقل تا برنامه چهارم توسعه، کشور برنامه و اهداف راهبردی در دستور کار نداشت بلکه برنامه ها همواره به صورت مقطعی و 5 ساله تعریف می شد و حداقل در 4 برنامه ای که بعد از انقلاب اجرایی شد، توسعه صادرات با محوریت صنعت، کشاورزی، تعدیل ساختاری و هم پیوندی با اقتصاد جهانی، تعریف نشد. دومین عامل، عدم پایش برنامه های توسعه بود که بنا بر این عامل ما فاقد برنامه هایی منسجم در این ارتباط بودیم.


وی در بخش دیگری از سخنانش، «امنیت غذایی» را یکی از موضوعات مهم سند چشم انداز 20 ساله دانست و گفت: بند 38 سیاست های کلی برنامه چهارم توسعه، تامین امنیت غذایی کشور با تاکید بر خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی به عنوان یکی از سیاست های برنامه چشم انداز توسعه چهارم پذیرفته شده است. معاونت پژوهش های اقتصادی نیز از سوی کمیسیون نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام ماموریت یافت تا این موضوع را پیگیری کند.


معاون پژوهشی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، بهمن ماه 1391 را زمان برگزاری این همایش اعلام کرد و توضیح داد: همایش امنیت غذایی در بهمن ماه و بعد از ایام مبارک دهه فجر برگزار می شود و در آن کلیه صاحبان صنعت غذایی به ویژه واحدهایی که در راستای افزایش ظرفیت و تولید خود بعد از ابلاغ سند چشم انداز موفق بودند، دعوت کرده ایم. همچنین جمعی از مدیران اجرایی در سطوح مختلف که طی سال های قبل دارای مسئولیت در قوه مقننه و مجریه بودند نیز جزء مهمانان این همایش هستند.

نوبخت خاطرنشان کرد: یکی از اهداف و رویکردهای ما توجه به بخش غیر دولتی و شناسایی موفقیت های آنها در بخش تولید است که به همین دلیل از این واحدهای واجدشرایط در همایش امنیت غذایی تجلیل و تقدیر می شود.

 

به گزارش لقمه، وی در پایان به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

 

آ.ح

 




کد: 2906 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۵ دي بازدید: 2466 ساعت: 4:40 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نوبخت: در محاصره اقتصادی کشور را اداره کرده ایم/دشمن شکست خورده است اما شرمنده مردمیم ۱۴۰۰ دوشنبه ۲ فروردين
2 بررسی طرح های حمایتی دولت در عبور از کرونا ۱۳۹۹ سه شنبه ۶ آبان
3 جزئیات دو سبد کالایی دولت؛ ۵ قلم کالای اساسی برای ۲۱ میلیون نفر ۱۳۹۲ شنبه ۹ آذر
4 پرداخت کامل مطالبات چایکاران تا پایان هفته آینده ۱۳۹۲ شنبه ۱۳ مهر
5 فعالان حوزه کشاورزی و صنعت در همایش امنیت غذایی توأمان تقدیر می‌شوند ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۶ دي
6 نذری‌ پختن شهید صدر در کاظمین ۱۳۹۱ شنبه ۲۷ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دشمن مینای دندان را بشناسید استفاده از خوراکی ها و نوشیدنی های اسیدی موجب فرسا...

  بعد از صرف غذا "میوه" نخورید! مصرف متعادل میوه‌ها در طول روز بویژه در میان وعده‌...

  کدام میوه های شیرین برای دیابتی ها مضر نیستند؟ مصرف روزانه سیب به علت كند كردن روند جذب قند در بد...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

دستور تهیه محلول جادویی ضدجوش تاریخ استفاده از داروهای گیاهی برای درمان بیماری‌ها به چند هزار سال پیش برمی‌گردد؛ اثربخشی بعضی از این داروهای گیاهی را علم ثابت کرده است و بعضی راهنوز نه؛ آویشن از آن گیاهانی است که این روزها دانشمندان درباره اثربخشی آن به یافته‌های جدیدی رسید‌ه‌اند.
دستاوردهای سفرهای استانی رئیسی به خوزستان چه بود؟ پایگاه خبری لقمه: رئیسی وعده داده بود که به پاستورنشینی قناعت نخواهد کرد و اجرای این وعده را هم به فاصله دو روز از آغاز رسمی دولتش و با سفر به خوزستان تشنه و ملتهب آغاز کرد و برای سرزمین نفت با مردمانی نجیب و صبور، ۳۴ هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص داد.
کاهش وزن با دکتر اوز وقتی بحث کاهش وزن به میان می‌آید، دکتر اوز می‌تواند کمک زیادی به شما کند. برنامه کاهش وزن دکتر اوز از سال 2009 فعالیت خود را آغاز کرده و تا امروز صدها نفر از افرادی که قصد لاغری داشتند توانسته‌اند فقط با ایجاد تغییر در عادات خود چندین کیلو لاغر شوند.
برای پیشگیری از دیابت این مواد را جایگزین قند و شکر کنید پایگاه خبری لقمه: یک فوق تخصص تغذیه، توت خشک، انجیر خشک، خرمای خشک و مویز را بهترین منابع قندطبیعی عنوان و توصیه کرد: افراد استفاده از این مواد را جایگزین قند و شکر مصفی کنند.