برنامه وزیر صمت برای حمایت از تولید و رونق معادن در سال جاری


پایگاه خبری لقمه: رزم حسینی از تلاش برای پیگیری حذف قوانین زائد و موانع تولید با کمک مجلس شورای اسلامی در سال جدید و در راستای شعار سال خبر داد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، علیرضا رزم حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفتگو با یک برنامه رادیویی گفت: باید از مقام معظم رهبری تشکر کنیم که یازده سال پیاپی اقدام به نامگذاری اقتصادی سال ها می کنند و سه سال اخیر هم به نام سالهی ورنق تولید، جهش تولید و پشتیبانی از تولید و مانع زدایی نام گذاری کرده اند. این کار بسیار مهمی است و نشان می دهد که راهبرد جمهوری اسلامی در جهت تولید و رونق اقتصاد کشور است.


وی با بیان اینکه وزارت صمت به عنوان یکی از واحدهای متولی حوزه تولید، تمام تلاشش را برای پشتیبانی انجام می دهد اظهار داشت: ما برای سال جدید چند برنامه داریم. حمایت جدی از بخش تولید، اعطای تسهیلات بانکی، تسهیل در صدور مجوزها از این قبیل برنامه ها است. در حال حاضر مجوز تولید در شهرک های صنعتی یک روزه صادر می شود و ما به دنبال این هستیم که قوانین شهرک های صنعتی را خیلی روانتر کنیم و امسال این کار را خواهیم کرد.
وزیر صمت ادامه داد: نکته دوم بحث معادن است که بیش از شش هزار معدن راکد در کشور داریم و یا در اختیار افرادی هستند که فعالیت نکرده اند. در پایان فروردین ما از طرحی رونمایی خواهیم کرد که این معادن را آزاد سازی و از طریق مزایده در اختیار متقاضیانی که اهلیت هم دارند قرار خواهیم داد.


وی در پاسخ به عملکرد سامانه جامع تجارت اظهار داشت: نکته دیگر سامانه جامع تجارت است که انتقادتی هم به آن وارد می شود. در حال حاضر، خوشبختانه حدود هفتاد درصد این سامانه کارآمد است و از ورود، ترخیص، انبار تا توزیع کالا در سطح بازار در این سامانه تا حدودی ثبت می شود. بیش از 550 هزار انبار در این سامانه ثبت شده است و اکثر کالاهایی که مبدا ورودشان مشخص است را می توانیم در این سامانه دنبال کنیم. در مورد کالاهایی هم که مبدا تولید مشخص دارند همینطور است؛ به نحوی که برخی از واحدهای تولیدی بزرگ ما در این سامانه ثبت شده اند.


وی با تاکید بر اینکه باید واقعیت را بگوئیم بیان کرد: ما چیزی حدود چهار تا پنج دهه سال عقب افتادگی در این حوزه داریم و باید به نوعی این خلا را جبران کنیم. ورد اطلاعات نزدیک به چهار میلیون مورد را به تدریج وارد سامانه کردن و ارائه و آموزش اپیلیکشین و فرهنگ سازی استفاده از آن کار زمان بری است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: البته و خشبختانه اتفاق خوبی افتاده است و دو ماه پیش در وزارت سمت به عنوان متولی این کار، امضای الکترونیک در حوزه سلامت را رونمایی کردیم که امروز هم تقریبا در همه بخش سلامت اجرایی می شود. البته دولت الکترونیک کم کم در همه شبکه دولت پایدار می شود و فکر می کنم که به زودی همه بتوانیم از سیستم دولت الکترونیک بهره مند شویم.


رزم حسینی در مورد مقاومت هایی که در مقابل تغییرات و نقصان های موجود در بازار و توسعه موانع حقوقی برای مقابله با تعدی به حقوق مردم گفت: بخشی از این موارد بر عهده مجلس شورای اسلامی است که ما رابطه خوبی هم با کمیسیون صنایع داریم. ما بخش مقرارت زدایی، قوانین مزاحم و زائدی که بر مسیر تولید است را احصا کرده ایم و خدمت مجلس شورای اسلامی ارائه کرده ایم و امسال هم پیگیری خواهیم کرد تا به کمک مجلس شورای اسلامی آنه را حذف کنیم.


وزیر صمت به مشکلات ابتدای سال گذشته اشاره کرد و گفت: پارسال همین موقع برای تولید ماسک، مواد شوینده، دستگاه ونتیلاتور و گان که به دلیل کرونا مورد نیاز مردم بود مشکل داشتیم. امروز 22 میلیون ماسک N95 تولید روزانه ایران است و صادر کننده آن هستیم. تولید ونیتلاتور کلا در یک کارخانه در خراسان رضوی انجام می شد اما در همین چند ماه گذشته کارخانه دیگری در تهران راه اندازی شد و ما صادر کننده شده ایم. در همه اقلامی که پیش بینی نشده بود و ما با بحران روبرو شده بودیم، امروز صادر کننده شده ایم و انواع شوینده ها در کشور هست.


وی با بیان اینکه فرمایش مقام معظم رهبری که در سال گذشته جهش تولید قابل قبول است بسیار حائز اهمیت است گفت: ما در بیش از نوزده رشته صنعتی رشد داشته ایم. در سال 99 شاخص رشد صنعتی در رشد اقتصادی ایران به بیش از 7 و نیم درصد خواهد رسید. تا اول اسفند ماه بر اساس اعلام بانک مرکزی 7 درصد بوده که ما پیش بینی می کنیم اگر آمار این یک ماه بیرون بیاید به هفت و نیم می رسد.


وزیر صمت با درخواست از رسانه ها و بویژه رسانه ملی برای بیان نکات منفی و مثبت اقتصاد ایران به صورت توامان گفت: توجه کنید که این در شرایط تحریمی و کرونائی است درحالی که 2500 میلیارد دلار خسارت کرونا برای اقتصاد بین المللی بود و همه کشورها این خسارت را داشتند و بعضا رشد متنفی اقتصادی هم داشتند. در ایران، علی رغم تحریم رشد اقتصادی هفت و نیم درصدی تجربه کرده ایم. بدانید حدود 6 میلیارد دلار از ناحیه ممنوع کردن واردات کالاهای غیر ضروری که به فرمایش مقام معظم رهبری رخ داد صرفه جویی کردیم سه میلیارد دلار تولید داخلی داشتیم که در مجموع نزدیک به نه میلیارد دلار صرفه جویی داشتیم و ما این روند را ادامه خواهیم داد.


وی تاکید کرد: ما به دنبال تسهیل تولید داخل هستیم ضمن اینکه این تولیدات باید رقابتی هم بشوند. ما باید به این موضوع توجه داشته باشیم که اگر بخواهیم کالای ایرانی از کیفیت خوبی برخوردار باشد باید فضای بازار ایران رقابتی شود.


رزم حسینی در پایان سخنانش گفت: امیدواریم که مرحوم سردار سلیمانی سرمشق همه جوانان و مدیران و کارگزاران ایران شود و بتوانیم از این مرد بزرگ ملی تاسی کنیم.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 14264 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ چهارشنبه ۴ فروردين بازدید: 1392 ساعت: 3:54 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دستاوردهای سفرهای استانی رئیسی به خوزستان چه بود؟ ۱۴۰۱ شنبه ۵ شهريور
2 ۱۵ هزار حلقه چاه غیرمجاز در گلستان وجود دارد ۱۴۰۱ سه شنبه ۲ فروردين
3 پیش‌بینی بارش بیشتر در بهار ۱۴۰۱ برای کشور/آب های زیرزمینی کشور ا ز بین رفته است ۱۴۰۰ شنبه ۴ دي
4 مریم امیرجلالی مرجانه گلچین را به مسابقه آشپزی فراخواند/تاریخچه مبلمان د رزندگی ایرانیان باستان ۱۴۰۰ پنج شنبه ۱۱ شهريور
5 مریم امیرجلالی مرجانه گلچین را به مسابقه آشپزی فراخواند/تاریخچه مبلمان د رزندگی ایرانیان باستان ۱۴۰۰ پنج شنبه ۱۱ شهريور
6 کارت زرد مجلس به رزم حسینی در پی واردات بی رویه ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۸ ارديبهشت
7 برنامه دولت برای حفظ آب های زیرزمینی جنوب تهران ۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۰ اسفند
8 تاکید وزیر پیشنهادی وزارت صمت بر ارزان شدن سفره مردم و حذف امضاهای طلایی ۱۳۹۹ شنبه ۵ مهر
9 کشت فراسرزمینی ذرت ایرانی در ۳ کشور جهان ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۶ تير
10 وضعیت آب های زیرزمینی خطرناک شد ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۹ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چه نوع روغن زیتونی بخریم؟ روغن زیتون به دلیل دارا بودن چربی‌های غیراشباع، سا...

  آیا غذاهای ارگانیك واقعا سالم‌ترند؟ متخصصان تغذیه و سلامت در یك مطالعه كیفی جدید دریاف...

  اضافه وزن در کمین کودکان مادران سیگاری‌ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: کودکا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

لطفا لبنیات آلوده نوش جان نكنید! نتایج دو تحقیق انجام شده در سال های 90، 91 و 92 نشان داد كه تمام فرآورده های لبنی سنتی كه بدون طی هیچ گونه مرحله پاستوریزاسیون و میكروب زدایی، به صورت فله و در فرآیند تولید به مصرف، از دامداری ها به مغازه های عرضه لبنیات سنتی حمل شده اند، دارای آلودگی میكروبی و باكتریایی بوده اند.
چهار مکمل برای داشتن خواب طبیعی و راحت خواب راحتی ندارید؟ پزشکان معتقدند باید علت نداشتن خواب راحت را در سبک زندگی - مصرف بیش از اندازه کافئین، ورزش نکردن، کار شبانه و تماشای تلویزیون پس از رفتن به رختخواب - افراد جست و جو کرد.
4 ساندویچ پیشنهادی برای پیک‌نیک این ساندویچ غنی از سبزی‌ها و حاوی ویتامین، موادمعدنی و پلی‌فنول‌ها با خاصیت آنتی‌اکسیدانی است....
میزان مجاز مصرف روزانه میوه و سبزیجات چقدر است؟ محققان می‌گویند خوردن روزانه 5 میوه و سبزیجات برای سلامت بدن مفید است؛ اما چرا 5 واحد میوه و سبزیجات؟