معمای حضور سیب‌های فرنگی در بازار/ سیب‌های فرانسوی، ایرانی‌اند!


سیب‌های خارجی همان سیب‌های تولید داخل‌اند که به شکلی شکیل‌تر به‌عنوان محصول خارجی و با قیمتی گران‌تر به مردم عرضه می‌شوند.

به گزارش لقمه، این‌روزها تولیدکنندگان و مسئولان بخش کشاورزی نگران مازاد تولید سیب‌درختی در کشور هستند به‌طوری‌که چندی قبل وزیرجهادکشاورزی اعلام کرد: "بیش از یک میلیون تن اضافه تولید در زمینه تولید سیب داریم. ما حداقل باید ۵۰۰ هزار تن سیب صادر کنیم."

در همین راستا علی محسنی، سرپرست دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی نیز، تولید سیب درختی را طی سال‌جاری در کشور بیش از ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تن اعلام کرد و با بیان اینکه این میزان نسبت به سال قبل ۱۱.۵ درصد رشد داشته است، افزود: در ۹ ماهه امسال ۲۲۴ هزار و ۸۸۵ تن سیب به ارزش بیش از ۹۸ میلیون دلار صادر شده است که پیش بینی می‌شود این میزان تا پایان سال‌جاری به بیش از ۵۰۰ هزار تن افزایش پیدا کند.

وی با تاکید بر لزوم صادرات سیب اضافه کرد: میزان تولید این میوه در کشور بسیار بیشتر از مصرف داخل است و ما به دنبال بازارهای صادراتی جدید در این زمینه هستیم.

با وجوداین مازاد تولید، دیدن انواع سیب‌های وارداتی از فرانسه، ترکیه و شیلی در پیشخوان برخی مغازه‌ها که قیمت هر کیلوگرم از آنها هم بین ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان عنوان می‌شود، تعجب آور است.

نکته جالب توجه اینجاست که به گفته محسنی، کشور ترکیه خود یکی از ۲۰ کشوری است که سیب ایرانی به آنجا می‌رود.

وی اضافه کرد: علاوه بر ترکیه عراق، روسیه، آذربایجان، قزاقستان، عربستان سعودی، هندوستان، ترکمنستان، امارات متحده عربی، افغانستان، پاکستان، عمان، مصر، تونس، قطر، سوریه وغیره از جمله مقاصد صادراتی سیب ایران هستند.

آنچه مساله حضور این سیب‌ها را در کشورپیچیده‌تر می‌کند، این است که مسئولان وزارت جهادکشاورزی به عنوان متولی تعیین سیاست‌های این حوزه، همچنان اعلام می‌کنند که واردات میوه‌ ممنوع است.

به گفته محسنی، براساس ماده ۱۶ قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی واردات تمام میوه‌ها به کشور به استثنای موز، انبه، نارگیل، آناناس و پاپایا (خربزه درختی) ممنوع است.

سرپرست دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه براساس آمار گمرک در ۹ ماهه امسال یک کیلوگرم سیب هم وارد کشور نشده است، گفت: ممکن است این سیب‌ها به شکل قاچاق وارد کشور شده باشند که احتمال این امر ضعیف است، چرا که واردات سیب صرفه اقتصادی ندارد.

ابوالقاسم حسن‌پور، مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزات جهاد کشاورزی نیز در همین رابطه به مهر گفت: واردات میوه‌ای مانند سیب صرفه اقتصادی ندارد، چرا که قیمت هرکیلوگرم از این میوه در خارج از کشور ۲ دلار(معادل ۷ هزار تومان) است.

بنابراین سئوالی که در این میان مطرح می‌شود آ،ن است که پس سر و کله این سیب‌های خارجی از کجا پیدا شده است؟ محسنی پاسخ جالبی برای این سئوال دارد. وی در این زمینه اظهار داشت: به احتمال قریب به یقین، این‌ها محصولات تولیدی خودمان است که با استفاده از واکس‌هایی که مشکلی برای سلامتی ندارند، به شکلی شکیل به عنوان محصول خارجی و با قیمتی گران‌تر به مردم عرضه می‌شوند.

محسنی با اشاره به ارقام تولیدی سیب در کشور، گفت: برخی از این ارقام زودرس و شامل گلاب کهنز، گالا و دلبار استیوال(سیب دو رنگ فرانسه) هستند، این ارقام تابستانه‌اند و در حال حاضر فصل آن‌ها تمام شده است.

وی اضافه کرد: ارقام دیگری نظیر رد (سیب سرخ)، گلدن (سیب زرد)، برابرن، گرنی اسمیت(سیب سبز فرانسوی)، فوجی، رد استار کینگ، جونا گلد و پینک لیدی در ماه‌های شهریور و مهر چیده و در سردخانه نگهداری می‌شوند و این ارقام مهم‌ترین ارقام سیب تولیدی در کشور هستند.

محسنی با بیان اینکه ارقام سردخانه‌ای از شش ماه تا یک سال قابلیت انبارداری و نگهداری در سردخانه را دارند، افزود: بنابراین ما تا خردادماه سال آینده مشکلی در زمینه عرضه سیب در بازار نداریم ضمن اینکه اواخر خرداد سیب‌های تابستانه وارد بازار می‌شوند.

تصاویری از سیب‌های با نام خارجی در بازار

پینک لیدی
 

سیب

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

گلدن

سیب

گالا

سیب

 

 

 

 

 

 


 

 

 

گرنی اسمیت

سیب

 

 

 

 

 

 


 

 

 

جونا گلد

سیب

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

دلبار استیوال

سیب

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

رد

سیب

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

برابرن

سیب

فوجی

سیب


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 7836 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ جمعه ۳ بهمن بازدید: 1952 ساعت: 11:11 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
2 معرفی 4 گونه جدید بیماری سیب را به دنیا توسط محقق ایرانی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
3 سیب آذربایجان غربی رکورد زد/ قطب سیب ایران پشت سد صادرات ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
4 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
5 تقاضای یک فوق تخصص کلیه/ مردم از خوردن غذاهای پر نمک اجتناب کنند ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
6 بی نیازی از واردات بذر سیب زمینی بعد از 70 سال ۱۴۰۲ شنبه ۱۰ تير
7 شیرین کننده های مصنوعی تاثیری در کاهش وزن ندارند ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ خرداد
8 تولید محصولات باغی ١٢ میلیون تن برآورد شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت
9 محدودیت صادرات سیب درختی و پرتقال رفع شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ فروردين
10 محدودیتی در عرضه سیب و پرتقال نداریم/ عرضه تا خرداد ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ فروردين
11 صادرات سیب و پرتقال در اسفندماه محدود شد ۱۴۰۱ يکشنبه ۷ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  انبه تنظیم کننده قندخون افراد چاق اثرات طبی انبه به تازگی بیشتر شناخته شده است و برخ...

  دزدان انرژی را بشناسید لقمه: شناسایی و مقابله با دزدان انرژی کار سختی نیس...

  ده خاصیت شکلات خوردن آنها که مرتباً شکلات می خورند کار مفیدی برای قلب ش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا نباید از مكمل‌های غذایی استفاده كرد؟ دكتر امیرحسین بنی‌احمد، كارشناس ارشد دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز گفت: ‌اگر سیستم گوارش فرد سالم باشد و بتواند غذاها را هضم و جذب كند، به راحتی می‌تواند با رژیم‌های غذایی مواد غذایی مورد نیاز خود را تامین كند.
چالش ایران و افغانستان بر سر سهم آب از رود هیرمند/حقابه ایران از هیرمند چقدر است؟ پایگاه خبری لقمه: رودخانه هیرمند یکی از رودهای پرآب افغانستان است که به دریاچه هامون می‌ریزد. اما مدتی است که ممانعت افغانستان از ورود سهم ایران از آب هیرمند به مشکلی جدی برای استان سیستان و بلوچستان ایران تبدیل شده است.
میگرن و رابطه آن با چاقی/ رژیم لاغری میگرن مطالعات جدید پزشکان نشان می‌دهد که بین عارضه چاقی و ابتلا به سردردهای مکرر میگرنی ارتباط وجود دارد.
توصیه‌ها و هشدارهای تغذیه‌ای در مسافرت اسهال مسافرتی یکی از آن بیماری‌هایی است که هر مسافری را تهدید می‌کند.