در صورت مصرف " آسپرین" حتما این نكات را رعایت كنید!


آسپرین یا اسید استیلسالیسیك یكی از داروهای ضدالتهابی است كه درد و تب را تسكین می دهد. اما باید توجه داشت كه این دارو می تواند انعقاد خون را نیز كاهش دهد. گرچه به نظر می رسد می توان آسپرین را خودسرانه برای بیماری های مختلف مصرف كرد اما لازم است تا برخی احتیاط ها رعایت شود.

به گزارش لقمه، دوز آسپرین مصرفی نباید با توجه به سن و وزن بیمار از مقدار تجویز شده توسط پزشك بیشتر باشد. این مقدار برای نوزادان پس از سه ماه و كودكان 60 میلی گرم به ازای هر كیلوگرم در روز است كه می توان 4 تا 6 نوبت استفاده كرد كه تقریبا معادل 15 میلی گرم به ازای هر كیلوگرم هر 6 ساعت و 10 میلی گرم هر 4 ساعت است. حداكثر دوز مصرفی برای بزرگسالان و كودكان با وزن بیشتر از 40 كیلوگرم، 3 گرم در روز خواهد بود. سالمندان نباید بیشتر از 2 گرم در روز آسپرین مصرف كنند.

كمترین دوز مصرف آسپرین و مدت زمان را برای تسكین علائم بیماری انتخاب نمایید. در این صورت احتمال بروز عوارض جانبی كمتر خواهد بود.
فاصله زمانی حداقل 4 ساعت میان دو وعده مصرف آسپرین در نظر بگیرید.
اگر درد بیشتر از 5 روز و تب بیشتر از 3 روز طول كشید یا تشدید شد با پزشك مشورت نمایید.
به خطرات ناشی از مصرف بیش از حد و خونریزی دقت داشته باشید. اگر داروی دیگری مصرف می كنید توجه نمایید كه حاوی آسپرین یا دیگر داروهای ضدالتهاب مانند ایبوپروفن نباشد. بسیاری از داورها گرچه اسم، شكل و دوز متفاوتی با آسپرین دارند اما حاوی تركیبات آسپرین یا داروهای التهابی به تنهایی یا همراه با تركیبات دیگر است.
در صورت بروز علائم گوارشی غیر معمول به خصوص خونریزی روده در ابتدای دوره مصرف و در سالمندان باید به پزشك مراجعه كرد.
توجه داشته باشید كه مصرف آسپرین خونریزی را حتی پس از اعمال جراحی خفیف مانند كشیدن دندان افزایش می دهد. در این شرایط حتما باید ابتدا با پزشك مشورت نمود.
حساسیت بالا نسبت به آسپرین و سابقه ابتلا به آسم در صورت مصرف آسپرین و دیگر داورهای ضدالتهابی، بیماری یا احتمال خطر خونریزی، زخم گوارشی پیشرفته،‌ نارسایی كبدی، كلیوی و قلبی و همزمانی با مصرف داروهای ضدانعقاد خوراكی موارد منع مصرف این دارو هستند. در صورت ابتلا به بیماری جدی قلب، كلیه ها و كبد به خصوص در دوران سالمندی نباید خودسرانه آسپرین مصرف كرد.
خانم های باردار پس از ماه ششم بارداری نباید به هیچ وجه آسپرین مصرف كنند كه البته افرادی كه دچار بیماری قلبی و تحت درمان این دارو هستند باید تحت نظر پزشك متخصص خود باشند. آسپرین عوارض جدی بر جنین دارد كه به جای آن توصیه می شود استامینوفن جایگزین گردد. برای احتیاط بیشتر بهتر است در دوران شیردهی نیز استفاده نشود.
در صورت ابتلا كودكان به آبله مرغان نباید آسپرین تجویز شود زیرا سبب بروز عوارض عفونی پوست می شود. استامینوفن داروی مناسبی در این موارد است.
درصورت رعایت رژیم غذایی بدون نمك باید مقدار سدیم غیر قابل چشم پوشی در قرص های جوشان را در نظر داشت.

 



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :قدس آنلاين

کد: 7944 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۸ فروردين بازدید: 2927 ساعت: 8:49 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مصرف آسپرین در زمان ابتلا به آنفلوانزا خطرناک است ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۶ آبان
2 ارتباط آسپرین با سرطان دستگاه گوارش ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
3 آسپرین ریسک سرطان کبد را در بیماران هپاتیت B کاهش می دهد ۱۳۹۶ يکشنبه ۳۰ مهر
4 بدون مشورت با پزشک مصرف آسپرین را قطع نکنید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۵ مهر
5 آسپرین چه تاثیری بر دندان ها دارد ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور
6 بیماری ها در کمین کودکانی که آسپیرین مصرف می کنند ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ شهريور
7 روزانه آسپیرین خوردن مفید است یا مضر؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۳ مرداد
8 گیاهی که می توان جایگزین آسپرین کرد ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ خرداد
9 خطر خونریزی معده در سالمندان با مصرف قرص آسپرین ۱۳۹۶ شنبه ۲۷ خرداد
10 آسپرین در مبتلایان به آنفلوآنزا ممنوع! ۱۳۹۳ شنبه ۸ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تشعشعات مایکروویو در غذا باقی نمی ماند مایکروویو در مقابل سیستم های سنتی پخت ارجحیت بیشتر...

  باید و نبایدهای غذاهای کنسروی به غذاهای آماده به چشم غذاهای رستورانی نگاه کنیم و...

  چگونگی تشخیص کم خونی/ درمان کم خونی با رژیم غذایی کم خونی یعنی کاهش تعداد گلبول‏های قرمز خون و علل م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

راز خوشرنگ و خوشمزه تر شدن خورشت فسنجان می خواهیم فوت کوزه گری یک خورشت فسنجان بسیار خوشمزه و البته خوشرنگ را بر ملا کنیم که با شیوه ای بسیار ساده و باور نکردنی امکان پذیر است پس با ما همراه باشید :
چگونه هم بخوریم هم لاغر بمانیم! حرف از رژیم‌های لاغری که می‌شود همه به یاد گرسنگی و ضعف و بی‌حالی می‌افتند! درحالی که متخصصان علم تغذیه معتقدند رژیم‌های لاغری نباید هرگز باعث ذره‌ای گرسنگی شوند.
میوه ای برای بهبود کولیت! این مطالعه برای اولین بار روش های درمانی جدید بر علیه اختلالاتی همچون بیماری کولیت اولسراتیو (کولیت زخمی شونده) را پیشنهاد نموده است.
بستنی های مسموم کننده کدامند؟ از باقلوا، زرشک، لواشکی، میوه‌ای، شیری که از انواع بستنی‌های تازه‌وارد بازار هستند گرفت تا وانیلی، شکلاتی، سالار، مگنوم، گردویی، معجون، نانی، زعفرانی، سنتی و فالوده که قدیمی‌ترین بستنی‌ها هستند، همه و همه دوست‌داشتنی‌اند! اصلا کسی را در اطراف خود می‌شناسید که بستنی دوست نداشته باشد؟!