داروهای گیاهی فقط در داروخانه ها عرضه می‌شوند


مدیرکل داروهای طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو، با تاکید بر ساماندهی مصرف و تجویز منطقی داروهای گیاهی، تصریح کرد: محل عرضه داروهای گیاهی، فقط در داروخانه است.

به گزارش لقمه، «امیرحسین جمشیدی» مدیرکل داروهای طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو در نشست خبری، گفت: داروهای طبیعی می بایست تنها در داروخانه ها عرضه شوند و فروش آنها خارج از داروخانه ها، ممنوع است. وزارت بهداشت به دنبال ساماندهی مصرف و تجویز منطقی داروهای طبیعی است، ما می خواهیم مصرف این داروها را بالا ببریم و در مقابل مصرف داروهای شیمیایی را کاهش دهیم.

جمشیدی با عنوان این مطلب که مصصرف خودسرانه و بدون تجویز داروهای طبیعی هم می تواند عارضه داشته باشد، افزود: سیاست وزارت بهداشت، بازگشت به عطاری ها نیست. بلکه می خواهیم مصرف این فرآورده های دارویی را منطقی کنیم.

وی با انتقاد از نگاه عوامانه به مصرف داروهای گیاهی که معتقد است این داروها هیچ عارضه ای ندارند، گفت: بزرگترین معضل همین نگاه است که باید فرهنگ سازی شود.

مدیرکل داروهای طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو،  درباره اینکه برنامه خاص وزارت بهداشت برای افزایش مصرف فرآورده‌های طبیعی چیست، گفت: اولین کاری که باید انجام دهیم این است که تنوع فرآورده‌های طبیعی را بالا ببریم. بطوریکه برای انواع بیماری‌ها حداقل یک فرآورده داشته باشیم. در حال حاضر اگر بیماری‌ها را به ۹۶ دسته تقسیم کنیم، ما برای ۵۱ دسته از آنها فرآورده طبیعی داریم.

وی با تاکید بر اهمیت مسئله توزیع و عرضه فرآورده‌های طبیعی گفت: در ماه گذشته تعداد زیادی از فروشگاه‌هایی که مبادرت به فروش این فرآورده‌ها کرده بودند پلمپ شدند، چراکه سازمان غذا و دارو روی این قضیه بسیار حساس است و فروش این فرآورده‌ها در هر مکانی به جز داروخانه، غیرمجاز است، با آن برخورد شده و پلمپ می‌شوند.

مدیرکل داروهای طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه بسیاری از فرآورده‌هایی که در مبادی غیرمجاز به فروش می‌رسند، اصلا مجوز ندارند، گفت: این موارد بسیار مشکل‌ساز هستند، اما اگر بتوانیم کاری کنیم که برای هر بیماری یک فرآورده طبیعی داشته باشیم، مردم به سراغ این فرآورده‌های غیرمجاز نخواهند رفت. در همین راستا سازمان غذا و دارو روند صدور مجوز فرآورده‌ها را تسهیل کرده است تا این فرآورده‌ها زودتر به نتیجه رسیده و وارد بازار شوند.

به گفته جمشیدی فرآورده‌های طبیعی باید دارای سه ویژیگی اثربخشی، بی خطر بودن و دارای شرایط لازم برای دارو شدن را داشته باشند.

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 8246 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ سه شنبه ۳۱ شهريور بازدید: 2245 ساعت: 3:03 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
2 حجم صادرات گیاهان دارویی از ابتدای امسال تا کنون چقدر بود ۱۴۰۲ دوشنبه ۲ بهمن
3 راه مقابله با کم حافظه‌گی و افکار منفی با یک دمنوش طبیعی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
4 ممنوعیت تجویز داروهای گیاهی در عطاری‌ها ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
5 امضای تفاهم‌نامه با سازمان غذا و دارو برای تسریع ترخیص فرآورده‌های دارویی ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۹ مرداد
6 تاکید بر اهمیت نقش آفرینی اتحادیه گیاهان دارویی در صادرات ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۵ مرداد
7 ایرانی ها بیش از حد نمک می خورند ۱۴۰۲ يکشنبه ۳۱ ارديبهشت
8 کمبود ۱۰۶ دارو در کشور ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
9 ایران گیاهان دارویی خود را صادر می‌کند ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
10 ناگفته هایی از علت کمبودهای دارویی ۱۴۰۱ جمعه ۴ آذر
11 افزایش موجودی ۵۲ قلم از کمبودهای دارویی در کشور ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  5 ماده غذایی مفید برای سبد غذایی اسفندماه اگر خیلی مراقب وزن خود هستید و می‌ترسید که شکلات چ...

  دلایل شایع احساس گرسنگی همیشگی پایگاه خبری لقمه: چندین محرک برای گرسنگی وجود دارن...

  تنظیم غلظت خون با تغذیه استفاده‌ی فراوان از میوه‌ها و سبزی‌های تازه در روز...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نحوه قیمت گذاری گوشت قرمز/ آخرین وضعیت بازار پایگاه خبری لقمه: مدیرعامل اتحادیه گوشت گوسفندی آخرین وضعیت بازار گوشت قرمز را تشریح کرد.
سفره ایرانی از زبان دکتر حداد عادل سخنرانی دوم دكتر غلامعلی حداد عادل در سلسله سخنرانی های خود با عنوان فرهنگ ایران به موضوع "سفره ایرانی پرداخته است و به صورت اجمالی ابعاد مختلف خورد و خوراک ایرانی را مورد بررسی قرار داده اند.
شیلا از چه زمانی متحول شد؟ لقمه: گروه مشاوران به تدریج به کار شیلا سامان دادند؛ از آرم و لوگوی جدید گرفته تا تغییرات در ساختار شیلا را شکل دادند و به بیانی دیگر، شیلا از همین زمان پوست‌اندازی کرد و به شکل کنونی رسید.
گوشت پرندگان سموم هوا را دفع می‌کند/تقویت ریه با سنگک یک متخصص طب سنتی توصیه کرد: در ایام آلوده هوا بهتر است مواد غذایی دارای ویتامین A، E و C مصرف شود. غلات سبوس‌دار مانند نان سنگک، ریه را تقویت می‌کند و گوشت ماهی و پرنده نیز در جذب اکسیژن و خنثی‌کردن آلرژن‌های محیطی مؤثر هستند.